Din İşleri Yüksek Kurulu evlat edinme ile ilgili açıklama yaptı!

Din İşleri Yüksek Kurulu evlat edinme ile ilgili açıklama yaptı!

Din İşleri Yüksek Kurulu evlat edinme ile ilgili açıklama yaptı!: Din İşleri Yüksek Kurulu evlat edinme ile ilgili sorulan sorulara verdikleri yanıtların bazı basın yayın organları tarafından söylenmek istenen dışında çirkin yerlere çekilmeye çalışlıdığını söyledi. Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından yapılan yazılı yapılan açıklamaya göre deprem sebebiyle birçok çocuğun koruyucu ailesi olunması veya evlat edinilmesi sonrasında bazı bilgilendirimeler yapıldı. Bu bilgilendirmelerin ise bazı basın yayın organları tarafından söylenmek istenenin dışında algı yarattığı Kurul tarafından açıklandı. 

Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada İslam Peygamberi Hazreti Muhammed'in de kimsesiz çocukları himayesi altına aldığına değinilerek bu konuda insanların teşvik edilmesi gerekitğinin altını çizdi. Ayrıca Kurul tarafından yapılan açıkalamada "Yetimlerin bakımını üstlenenlerin, ihtiyaçlarını karşılayanların ahirette kendisine yakın komşu olacağı" da vurgulandı. 

Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından yapılan açıklamada müslümanların evlat edinme veya koruyucu aile olma gibi durumlarda nasıl bir yaklaşım içinde olunması gerektiğini ifade ederek açıklamalarına şöyle devam etti; "Bu bağlamda koruyucu aile olmak da elbette son derece değerli ve güzel bir davranıştır. Bununla birlikte İslam, her çocuğun mümkün mertebe kendi öz ailesiyle bağlarının korunmasını ve ailesine nispet edilmesini emreder, anne babası dışında bir kimsenin, her açıdan çocuğu olarak görülmesini doğru bulmaz. (Ahzab Suresi, 33/4)

Nitekim, bir çocuğun gerçek ailesi ile arasında var olan kan bağıyla ortaya çıkan birçok hukuki sonuç, koruyucu aile ve evlatlık ilişkisinde oluşmaz. Koruyucu aile olunan bir çocuğun bu aile bireylerine mahrem olmaması da bu hükümlerden biridir. Bu konuda İslam alimleri görüş birliği içerisindedir. Kaldı ki hiç kimsenin, himayesine aldığı çocuğun kendi soy kütüğü ile ilişkisini kesmeye, ona öz ana babasını unutturmaya hakkı da yoktur."

DİNİMİZ AÇISINDAN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN TEK HUSUS

Kurul tarafından yapılan açıklamada dinimizde dikkat edilmesi gereken tek hususun konunun hukuki zeminine özen gösterilmesi olduğu vurgulandı. Mesele bu kadar açık iken konuyu saygısız bir yaklaşım ile bağlamından kopartarak çirkin çağrışımlara kapı aralayacak şekilde yorumlayan bazı basın organlarına ise iyi niyetle bağdaşmayan bir tutum olduğu ifade edilidi.

İlgili Haberler