Sabahları yüzü bu şekilde yıkamanın yaşlı gösterdiği ortaya çıktı

Sabahları kalkar kalmaz yüzümüzü yıkıyoruz. Herkesin kendine göre ayrı bir yüz yıkama rutini bulunuyor. Ancak yüzü bu şekilde yıkamak, daha yaşlı gösteriyor! Sadece yaşlı göstermekle kalmıyor, aynı zamanda bazı cilt sorunlarına da davetiye çıkarabiliyor.
Sabahları yüzü bu şekilde yıkamanın yaşlı gösterdiği ortaya çıktı

Yüz yıkamak, gün içinde olmazsa olmaz rutinlerimiz arasında bulunuyor. Yüzün doğru bir şekilde yıkanmamasının nelere neden olabileceğini biliyor musunuz? Ne yazık ki, çoğu kişi bu durumdan bihaber! Uzmanların yaptığı açıklamaya göre yüz yıkamak için sadece suyu yüze değmesi yeterli olmuyor.

YÜZ DOĞRU YIKANMAZSA NE OLUR?

Yüz doğru bir şekilde yıkanmazsa, bazı sorunlara neden olabilir. Özellikle siyah nokta ve sivilce gibi bazı problemlere neden olabileceği ortaya çıktı. Peki, yüz doğru bir şekilde nasıl yıkanır? Yüz yıkanırken dikkat edilmesi gerekenler neler?

1039847-a92f1fab7df8e9631a702a525cbb1a5c-640x640.jpg

YÜZ NE ZAMAN YIKANMALI?

Yüzü doğru yıkamak kadar, yüzü doğru yıkama zamanını seçmek gerekiyor. Uzmanların açıklamasına göre diş fırçalandıktan sonra yüzün de temizlenmesi gerekiyor. Bu şekilde diş fırçalanırken, macunun izleri de yüzden temizlenmiş olacak. Düzenli bir şekilde cildin tükürükle temas etmesi, ağızdaki bakterilerin yüze yayılmasına ve iltihapların meydana gelmesine neden olabilir.

YÜZ NASIL YIKANIR?

Eğer yüzünüzü doğru bir şekilde yıkamak istiyorsanız, temizleyici kullanabilirsiniz. En az 30 saniye boyunca masaj yaparak, kapsamlı bir şekilde cildinizi temizleyebilirsiniz. Uzmanların değerlendirmesine göre bir cilt ortalama olarak yirmili yaşlardan sonra hasar almaya ve yaşlı görünmeye başlıyor.

Yüzünüzü yıkarken, aşırı sıcak sudan kaçınmanız gerekiyor. Bu damaların genişlemesine neden olur, cilt hassaslaşır ve kuruma başlar.

İlginizi çekebilecek diğer haberler:

Cildinizi yıkadıktan sonra eğer her gün değiştirmiyorsanız, havludan ziyade kağıt havlu ile bastırmadan / ovalamadan cildinizi nazikçe kurulamanız gerekiyor.