Kalıcı oje ya da protez tırnak yaptıranları bekleyen büyük tehlike

Günümüzde pek çok kadın daha bakımlı olabilmek adına tırnak estetiğine yöneliyor. Hızla artış gösteren uygulama için önemli bir uyarı geldi. Uzman isim yaptığı açıklamasında kalıcı oje ya da protez tırnak yaptıranları bekleyen büyük tehlikeyi açıkladı.
Kalıcı oje ya da protez tırnak yaptıranları bekleyen büyük tehlike

Kalıcı tırnak uygulamalarının UV ışınları ile tırnağa sabitlenmesi konusunda önemli uyarıları olan Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Prof. Dr. Emek Kocatürk Göncü kalıcı oje ve protez tırnak yaptıranları bekleyen tehlikeyi net bir şekilde açıkladı.

KANSER RİSKİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Kalıcı ojelerde tırnaklara cila sürülmesinin ardından uygulamanın kalıcı olması için UV ışını uygulanıyor. Sürekli olarak UV ışığına maruz kalmak da ne yazık ki cilt kanserine neden olabiliyor. Doğru yapılmayan uygulamalar ve tırnağın aşırı şekilde törpülenmesi de tırnak hasarına yol açıyor.

ALERJİLER ARTIŞ GÖSTERİYOR

Konu ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Göncü, akrilatların tırnak ürünleri dışında da farklı sektörlerde kullanıldığının altını çizerek şunları söyledi:

“Keyfi bir nedene bağlı olarak bu alerjiyi edinmek, kişilerin ileride mecburi olarak kullanmaları gerekecek tıbbi malzemeleri kullanmalarına engel teşkil edebilir. Örneğin dental protez uygulamaları, ortopedik cerrahi uygulamaları, medikal cihaz uygulamaları veya saç, kirpik protez uygulamaları akrilat alerjisi geliştiğinde artık alerjisi olan kişi için riskli uygulamalar arasına girecektir”

Alerjide belirtilerin ilk olarak göz kapağı, yüz, boyun, karın ve kasık bölgesinde görülebileceğini ifade eden uzman isim, tırnak bozukluklarının nadir olarak nefes darlığına neden olabileceğinin de altını çiziyor.