Kütahya Emet MYO kadına yönelik şiddetle mücadele için konferans düzenledi

Son dönemde artan kadına yönelik şiddetle mücadele tüm hızı ile devam ederken bu kapsamda özel konferans düzenlendi.
Kütahya Emet MYO kadına yönelik şiddetle mücadele için konferans düzenledi

Ne yazık ki 2023 senesinde daha da artan kadına yönelik şiddet eylemleri nedeniyle pek çok kadın hayattan koparılmıştı. Yaşanan kadına yönelik şiddet eylemlerine dikkat çekmek ve bu konuda toplumu bilinçlendirmek adına çok sayıda etkinlik düzenlenirken bunlardan sonuncusu da Kütahya'da düzenlendi.

Kütahya'da ''Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'' konulu konferans büyük ilgi topladı. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Emet Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirilen konferansta kadına yönelik konusunda önemli bilgilendirmeler gerçekleştirildi. Programın sonunda kadına yönelik şiddeti azaltmak adına alınabilecek tedbirler hakkında yapılabilecekler masaya yatırıldı.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET NASIL ÖNLENİR?

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Emet Meslek Yüksekokulunda ''Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'' başlıklı konferans düzenlendi.

Emet Meslek Yüksekokulu, Sosyal Hizmet Programı tarafından Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen moderatörlüğünü Sosyal Hizmet Programı Böl. Bşk. Öğr. Gör. Latife Sürsavur' un yaptığı ''Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'' başlıklı konferansa, Müdür yardımcısı Öğr. Gör. Mehmet Kılıç, akademik, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

kadin-1.jpg

Konferansta kadına yönelik şiddet konusunda bilgiler verildi. Programın son bölümünde söz alan Mdr. Yrd. Öğr. Gör. Mehmet Kılıç, Emet'te öğrenci velilerine yönelik farkındalık semineri, ilçe genelinde stantlar kurulması, broşür dağıtılması, kısa film ve videolarla erkeklerde farkındalık oluşturulması için çalışma yapılmasının kararlaştırıldığını ifade etti.

kadin-3.jpg

Konferans son derece verimli geçerken karşılıklı yapılan görüş alışverişlerinin ardından geleceğe dair yeni planlamalar yapıldı. Süreçte kadınların korunması ve kendilerini korumalarını sağlamak adına yapılabilecekler değerlendirildi.