Kadınlarda görülen 4 kanser belirtisi açıklandı

Kanser, hayatımızın her anında ortaya çıkabilecek tehlikeli hastalıkların başında yer alıyor. Uzmanlar her fırsatta erken teşhisin kanserin atlatılabilme ihtimalinin yüksek olduğunu dile getiriyor. Kadınlarda görülen 4 kanser belirtisi haberimizde
Kadınlarda görülen 4 kanser belirtisi açıklandı

Kanser, tüm dünyada ölümlere sebep olan hastalıkların başında yer alıyor. Erken tanının her hastalıkta olduğu gibi kanserde de önemli bir yer tuttuğunu ifade eden uzmanlar, kadınların düzenli olarak jinekolojik muayene olması gerektiğini belirtiyor.

ERKEN TEŞHİS TEDAVİDE BAŞARIYI GETİRİYOR

Kadınlarda kanserin erken teşhis edilmesi tedavide başarıyı yükselttiği ifade ediliyor. Erken teşhis için düzenli muayene olmak ve hastalıkların belirtilerini tanımakta fayda var! Ancak şunu belirtmemiz gerekiyor ki, kanser çoğu zaman erken evrede belirti vermeyebiliyor. Bu sebeple kadınların düzenli olarak belirli zaman aralıklarında jinekolojik muayeneye gitmesi gerekiyor. Peki, kadınlarda görülebilen kanser belirtileri neler?

VAJİNAL KANAMA

Direkt olarak vajinal kanamanın kanser belirtisi olduğunu söylemek doğru olmaz. Çünkü bazı durumlarda vajinal kanama normal kabul edilebilir (adet dönemi, ara kanama vb.) Kadınlar bu noktada adet dönemlerindeki kanama sıklığını ve miktarını bildikleri için farklı zamanlardaki ara kanamalardaki durumun farklılığını anlayabilir. Bunların yanı sıra menopoza giren bir kadında görülen kanamaların mutlaka bir uzman tarafından kontrol edilmesi gerekiyor.

AKINTI

Akıntı, aslında çoğu zaman sağlıklı bir üreme sistemine işaret eder. Ancak akıntının renginin kahverengi ya da kırmızı olması ciddi sorunlara işaret ediyor olabilir. Enfeksiyon halinde akıntının rengi yeşil ve sarıya dönebilir.

KOKU

Vajinadan gelen ağır kokular genellikle rahim ağzı kanserinde görülebilir. Kokunun yanında kanamanın olması durumunda vakit kaybetmeden kadın hastalıklarına muayene olmak gerekiyor.

KAŞINTI

Kadınların üreme organlarında meydana gelen kaşıntılar çoğu zaman mantar ya da enfeksiyona işaret ediyor olabilir. Ancak az da olsa kadın kanserlerinde kaşıntının görülebildiği bilinmektedir. Muayene olarak bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

NOT: Haberimiz bir teşhis ya da tedavi niteliği taşımamaktadır.