Çay demlenene kadar hazır! Bu kek sadece 2 MALZEMEDEN yapılıyor

Özellikle çay saatlerinin vazgeçilmezleri arasında olan kek, pek çok kişi tarafından seviliyor. Fakat size öyle bir kek tarifi aktaracağız ki, çok şaşıracaksınız! Bu kek sadece 2 malzemeden oluşuyor! Kısa sürede de pişiyor! İşte tarifi..
Çay demlenene kadar hazır! Bu kek sadece 2 MALZEMEDEN yapılıyor

Çay demlenene kadar hazır olan bir kek tarifi isteyenler hemen koşsun! Sadece 2 malzemeden oluşan ve kısa süre içerisinde pişen bu kek herkes tarafından tam not alacak! İşte mutlaka denenmesi gereken o lezzet..

İKİ MALZEMELİ KEK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

İhtiyacınız olan şey 3 adet yumurta ve 180 gram kadar bitter çikolata olacak. Yumurtaların önceden dolaptan çıkmış ve oda sıcaklığında olmasına çok dikkat edin. İsterseniz servis sırasında 1 yemek kaşığı kadar da pudra şekeri kullanabilirsiniz. (Tamamen isteğe bağlıdır)

İKİ MALZEMELİ KEK YAPIMI

Yumurtaların sarısını ve beyazını dikkatli bir şekilde ayırın. Diğer yandan da çikolatanızı benmari usulü bir şekilde eritin. Tarifte un, kabartma tozu, yağ ve şekerin kullanılmaması tarifin en can alıcı özelliği!

Beyazını ayırdığınız yumurtaları köpük köpük olana kadar çırpın. Mikserde ara ara en yüksek seviyeye alın ki yumurta beyazı şekle girsin.

Benmari usulü eriyen çikolatalarınızın içerisinde yumurta sarısını ekleyin ve hızlı bir şekilde karıştırmaya devam edin. Daha sonra yumurta beyazlarını da yavaş yavaş ekleyin. Burada çırpıcı değil karıştırma kaşığı kullanarak alttan üste doğru bir karıştırma şekli tercih etmelisiniz. Çok fazla karıştırmayın ki, yumurta beyazı sönmesin.

Daha sonra fırın ya da kek kabınızı yağlayan veya da yağlı kağıt serin. Kek harcını dökün.

Ortalama olarak 35-40 dakika boyunca önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kekinizi pişmeye bırakın.

Dilerseniz servis aşamasında pudra şekeri ilave edebilirsiniz.