Fırında mangal tadında tavuk! İşin sırrı kömürde değil meğer sosundaymış 40 yıllık kanatçının sos tarifi

Canınız mangalda tavuk çekiyor ancak yapacak imkanınız bulunmuyorsa 40 yıllık kanatçı ustası özel sosunun tarifini verdi. İşin sırrı mangalda değil sosundaymış...
Fırında mangal tadında tavuk! İşin sırrı kömürde değil meğer sosundaymış 40 yıllık kanatçının sos tarifi

Fırında mangal tadında tavuk! İşin sırrı kömürde değil meğer sosundaymış 40 yıllık kanatçının sos tarifi - Apartmanda mangal yakmanın yasak olması nedeniyle kış mevsiminde mangala hasret kalanlara, ya da imkanı olmasına rağmen mangal yakmakla uğraşmak istemeyen kişilere fırında mangal tadında tavuk tarifi geldi.

40 yıllık kanat ustası işin sırrının pişirme yöntemi değil tavuğun sosu olduğunu söyleyerek kendi kullandığı gizli sos tarifini verdi. Yine fırında pişirme yaparken kullanılacak bir kaç teknik ile tavuğun tadına tat katabilir, siz söylemedikten sonra yiyen herkesin mangalda tavuk yediğini düşüneceği o sos tarifi...

DAMAK ÇATLATAN FIRINDA MANGAL TADINDA TAVUK TARİFİ! TAVUK SOSU NASIL YAPILIR?

Hem leziz tadı hem de diğer et ürünlerine oranla daha düşük olan fiyatı ile öne çıkan tavuk başarılı bir soslama tekniği ile son derece lezzetli bir yemek olarak damak çatlatıyor. Pek çok kişinin severek tükettiği aynı zamanda misafir sofralarının da vazgeçilmezi olan tavuk için mangal tadını verecek sos tarifi şu malzemelerden oluşuyor:

1 yemek kaşığı tepeleme dolu yoğurt

Yarım yemek kaşığı biber salçası (acı sevmiyorsanız tatlı domates salçası da olabilir)

Damak tadınıza göre ayarlayacağınız baharatlar (Kekik, kimyon, karabiber, tatlı toz biber, pul biber, kajun baharatı)

1-2 diş sarımsak.

Tüm malzemeleri karıştırın ve yarım kilo tavuk kanadını bu karışıma iyice yedirin. Mümkünse 1 gün önceden dolapta bekletin, vaktiniz yoksa en az 2-3 saat bekletin. Fırın tepsisinin üzerine ızgara telini yerleştirin ve ızgara telinin üzerine kanatları tek tek sıralayın. Havada pişmesi sayesinde kanatlarınız daha mangal tarzında olacaktır.