Anne usulü köftenin PÜF NOKTASI açıklandı! Bu tarifle garanti herkes 2. tabağı isteyecek

Doğru tarifle yapılan her köfte leziz oluyor. Ancak herkesin bildiği gibi anne köftesinin lezzeti bir başka oluyor. Anne köftesi yapmak isteyenler için anne usulü köftenin püf noktası açıklandı. Bu tarifle köfte yaptığınızda herkes 2. tabağı isteyecek!
Anne usulü köftenin PÜF NOKTASI açıklandı! Bu tarifle garanti herkes 2. tabağı isteyecek

Türk mutfağının temel yemekleri arasında köfte bulunuyor. Her yöreye uygun olarak yapılan farklı köftelerin lezzeti apayrı. Ancak bu köfteler arasında anne köftesinin lezzeti bir başka! Peki, en güzel anne köftesi nasıl yapılır? Anne köftesi tarifi nedir? İşte merak edilenler!

ANNE KÖFTESİNİN PÜF NOKTASI

Anne köftesini yapmak çoğu kişi için zor olabilir! Ancak doğru tarifle yapılan anne köftesinin lezzeti sayesinde emin olun herkes 2. Tabağı isteyecek! Anne köftesinin püf sırrı belli oldu! Anne köftesi yaparken, mutlaka kullanacağınız kıymanın orta yağlı olması gerekiyor. Bunun dışında tercih edeceğiniz kıymalarla anne köftesi lezzeti elde edemeyebilirsiniz. Bunun dışında kasabınızdan kıymayı iki defa çektirmesini rica ederseniz, daha lezzetli bir köfte pişirebilirsiniz.

anne-koftesi-nasil-yapilir-klasik-ev-koftesi-tarifi-h1619448425-175982.jpg

ANNE KÖFTESİ MALZEMELERİ

Anne köftesi yapmak için kullanacağınız malzemeler şu şekilde:

500 gram orta yağlı kıyma (Tercihen 2 defa çektirilmiş)

1 kuru soğan, 1 yumurta

3 yemek kaşığı galeta unu ya da elinizde varsa ekmek kurusu

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı kadar domates salçası

Maydanoz

Pul biber, kimyon, tuz ve karabiber

ANNE KÖFTESİ NASIL YAPILIR?

Belirtilen bu malzemelerin hepsini bir kap içerisinde iyice yoğurun. Daha sonra harcınızı üzeri kapalı bir şekilde 30 dakika dinlendirmeniz önerilmektedir. Dinlenen kıymayı ceviz büyüklüğünde koparıp, şeklini verin ve yağda köftelerinizi pişirin. Dilerseniz buzluğa paketleyip atarak, acil durumlarda kullanabilirsiniz.