5 dakikada hızlı patates haşlama TÜYOSU! Dakika tutun 5 dakikada patatesler lokum olacak

Kahvaltılarda, akşam yemeklerinde, günlerde ve gün içerisinde atıştırmalık olarak sıkça patates tüketiyoruz. Her türlü formunun sevildiği patatesi kısa sürede haşlama tüyosu vereceğiz! Bu şekilde patatesleriniz sadece 5 dakikada lokum gibi olacak.
5 dakikada hızlı patates haşlama TÜYOSU! Dakika tutun 5 dakikada patatesler lokum olacak

Patatesleri haşlarken hızlı olmak istiyorsanız, bu noktada dikkat etmeniz gereken en önemli noktaların başında patateslerin soyulmuş olması gerekmektedir. Soyulan patates soyulmamış patatese göre daha kısa sürede haşlanacaktır.

Bunun dışında haşlayacağınız patatesleri soyduktan sonra minik minik kesiler atarak, içinin daha hızlı pişmesini sağlayabilirsiniz. Bu şekilde suya koyduğunuz patatesler 15 dakika içerisinde haşlanacaktır.

STANDART PATATES HAŞLAMA

Patateslerinizi soymadan haşladığınız zaman ortalama 20 – 25 dakikada patatesleriniz haşlanacaktır. Ancak zamanınız kısıtlı ise sizlere 5 dakikada hızlı bir şekilde patates haşlama yöntemini söyleyeceğiz!

5 DAKİKADA LOKUM GİBİ PATATESLER

5 dakika içerisinde lokum gibi patatesler yapmak istiyorsanız düdüklü tencere kurtarıcınız olacak. Kabuklarını soyduğunuz patatesleri düdüklüye atın ve 5 dakika içerisinde lokum gibi olmasını izleyin! Patates salatalarında ya da püre yaparken kullanabileceğiniz haşlanmış patatesler bu şekilde sadece 5 dakikada hazır olacak.

Düdüklü tencerenin patatesi bu kadar hızlı pişirmesini sağlayan şey, havayı diğer tencerelere göre içinde sıkı sıkıya hapsetmesidir. Bu şekilde yemekleri de hızlı bir şekilde pişirebilmesi ile pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir.

PATATES HAŞLAMA SÜRELERİ

Patatesi tencerede haşlayacaksanız, doğrama ve soyma şekline göre sürelerin değişebileceğini söyleyebiliriz.

Kabukları soyulan bütün bir patates 30 dakikada haşlanır. Küp küp doğranan ve kabukları soyulan patatesler 15-20 dakika içerisinde istenilen kıvama gelirken, hiç soyulmamış ve doğranmamış bir patates anca 40 dakika gibi bir sürede pişebilir.