Sadece bir tane yemek kabızlık sorununu ortadan kaldırıyor! Bağırsaklar takır takır çalışacak

Ne yazık ki başta yanlış beslenmenin neden olduğu kabızlık, günümüzde pek çok kişinin en büyük problemi haline gelebiliyor. Bağırsakları bu noktada çalıştırmak ve kabızlığı ortadan kaldırmak isteyenlere güzel haber geldi.
Sadece bir tane yemek kabızlık sorununu ortadan kaldırıyor! Bağırsaklar takır takır çalışacak

Bağırsaklarını takır takır çalıştırmak ve kabızlık problemlerini ortadan kaldırmak isteyenler çareyi artık o meyvede buluyor! Çocuklar için hem rengi hem de tadı ile en sevilen meyveler arasında olan kivinin yararları say say bitmiyor!

Konu ile ilgili Yeni Zelanda’da önemli bir araştırma yapıldı. Yapılan araştırma sonuçlarına göre gün içinde tüketilen bir kivinin bağırsak sorunlarını ortadan kaldırabileceği ortaya konuldu. Günümüzde pek çok kişinin başına gelebilen kabızlık, artık bu noktada sorun olmaktan çıkacak!

3393440-eb6b12317abee055d616cfc021313683.jpg

KATILIMCILARA KİVİ VERİLDİ

Yapılan çalışmada kabızlık ve bağırsak sendromu olan kişiler tercih edildi. Çalışmaya katılanlara gün içinde 2 adet kivi verildi. Bu süreçte bağırsakta hareketlenmeler kaydeden uzmanlar, katılımcılara kivi vermeye devam etti. Yapılan çalışma sonucunda kivi tüketenlerin kabızlık ve bağırsak şikayetlerinin ortadan kalktığını gördü.

Bu kişilerde tuvalette dışkıların daha yumuşağı ve bu sebeple tuvalet süresinin kısaldığı ortaya çıktı. Kişilerin kabızlık sorunu ortadan kalktığı için yaşam kalitesinde artışın görüldüğümü kaydeden uzmanlar, düzenli kivi tüketimini bu sebeple öneriyor.

KİVİNİN YARARLARI NEDİR?

Bu sebeple vatandaşlar kivilerin yararlarını daha fazla merak etmeye başladı. Kalp dostu olması ile bilinen kiviler kansere karşı koruyucu olması ile de tercih ediliyor. Tok tutan kivinin düzenli tüketiminde zayıflamaya yardımcı olabileceği de uzmanlar tarafından ifade edilen yararlar arasında.