Tahta kaşıklarınızı bu şekilde hızlıca temizleyin! Çıkan yağ ve kire inanamayacaksınız

Günümüzde ev hanımlarının mutfakta en çok kullandığı kaşıkların arasında tahta kaşıklar geliyor. Tencerelere zarar vermemesiyle sıkça tercih edilen tahta kaşıkların temizliğine sağlık açısından dikkat edilmesi gerekiyor! İşte tahta kaşık temizleme yöntemi
Tahta kaşıklarınızı bu şekilde hızlıca temizleyin! Çıkan yağ ve kire inanamayacaksınız

Tahta kaşıklar sadece tencerelere zarar vermemesi ile değil, beraberinde pratik kullanımı ve dayanıklı olması sebebi ile de tercih ediliyor. Ancak kullanılan tahta kaşıkların belirli aralıklarla temizlenmesi gerekiyor. Tahta kaşıkların temizlenmesinde dikkat edebileceğiniz bazı pratik yöntemleri sizler için derledik!

MALZEMELER HER EVDE VAR

Tahta kaşıkların temizlenmesi için ihtiyacınız olan büyük malzemeler hemen hemen her evde bulunuyor! Siz de tahta kaşıklarınızı bu şekilde temizlediğinizde çıkacak kire ve yağa asla inanamayacaksınız!

Eskilerden bu yana mutfaklarda yerini alan tahta kaşıkların hem sağlık hem de verimli yemek yapabilmesi için düzenli olarak temizlenmesi gerekiyor. Çoğu kişiye zor gibi gözükse de aslında tahta kaşıkları temizlemek hem zahmetsiz hem de çok pratik!

ekran-goruntusu-2023-12-13-121759-min.png

PRATİK TAHTA KAŞIK TEMİZLEME YÖNTEMİ

Tahta kaşıkların temizlenmesi için yapmanız gerekenler çok basit. Özellikle ev hanımları tarafından karbonat ve su yöntemi sıkça tercih ediliyor.

Karbonat ve su yönteminde ortalama olarak 2 bardak kadar suya 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyin. Karbonat çözünene kadar sürekli olarak karıştırın ve karışım homojen bir kıvam alınca kaşıkları ekleyin. 30 dakika boyunca kaşıklarınızı bu karışım içerisinde bekletin!

Çıkan kir ve yağa sizler de inanamayacaksınız! Uzmanlar tahta kaşıkların 15-20 günde bir temizlenmesi gerektiğini söylüyor. Sizler de kaşığınızın türüne göre bu temizlik yöntemini kullanabilirsiniz.