Ekşi mandalinalar 10 dakikada tatlı oluyor! Japonların şaşırtan yöntemi!

Kış aylarının en çok sevilen meyveleri arasında yer alan mandalina ile alakalı olarak çok önemli bir püf noktası bulundu. Ekşi çıkan mandalinaları bu yöntemle anında tatlandırabiliyorsunuz.
Ekşi mandalinalar 10 dakikada tatlı oluyor! Japonların şaşırtan yöntemi!

Kış mevsiminin yaklaşması ile beraber tezgahlarda yerini alan mandalina çok sayıda vatandaşın en çok sevdiği meyve arasında yer alıyor. Kolay soyulması bu meyveyi oldukça yaygın bir yiyecek haline getirirken bazı sorunlar da yaşanmıyor değil. Mandalinanın ekşi çıkması durumunda çok sevilen bu meyveyi yemek mide sorunlarını tetikliyor. Bundan dolayı mandalinanın tatlı olması oldukça büyük önem ifade ediyor.

EKŞİ MANDALİNAYI AYIRT ETMEK ZOR

Bir mandalinanın ekşi mi yoksa tatlı mı olduğunu ayırt etmek kolay bir durum değil. Sadece kabuğunun özelliklerine bakarak bu farkı keskin çizgilerle çizebilmek mümkün değil. Yumuşak kabuklu ve sarıya yakın renkli mandalinaların tatlı olduğu düşünülür. Ancak bu her zaman geçerli olmayabiliyor. Onun yerine ekşi mandalinanın nasıl tatlandırılabileceğine dair kafa yormak çok daha mantıklı oluyor.

JAPONLARDAN EFSANE YÖNTEM!

Ekşi mandalinaları tatlı hale getirmenin püf noktasını Japonların uzun yıllardır uyguladıkları ortaya çıktı. Yenilemeyecek kadar ekşi mandalinalar bile kısa bir süre içerisinde tatlı mandalinaya dönüşüyorlar.

Ekşi mandalinayı tatlandırmak için buzdan faydalanmak gerekiyor. Bir kaba bolca buz eklenir ve mandalinalar bu buz içerisine konulur. Mandalinaların bu yöntemde buz ile direkt temas etmesi gerekiyor. 5-10 dakika bekleyen mandalinanın asit oranı düşecektir. Asit oranı buz etkisi ile düşen mandalina da tatlı bir hale gelecektir.

Yine Japonların mandalinaları tatlandırabilen bir başka yöntemleri daha bulunuyor. Bu yöntemde de sudan faydalanılıyor. Derin bir kabın içerisine konulan mandalinaların üzerine 40 derece sıcaklığında su eklenir. Mandalinalar bu su içerisinde 10 dakika bekletilirse mandalinanın ekşi tadı kaybolup tatlı bir mandalina elde edilecektir.