Yumurta kabuklarını SAKIN çöpe atmayın sebebi sizi çok şaşırtacak

Hemen hemen her evde tüketilen ve kahvaltının vazgeçilmez ürünleri arasında olan yumurtanın yaraları herkes tarafından biliniyor. Ancak yumurta kabuklarının sağladığı yararlar çoğu kişi tarafından bilinmiyor. İşte yumurta kabuklarının kullanım alanları
Yumurta kabuklarını SAKIN çöpe atmayın sebebi sizi çok şaşırtacak

Yumurtayı pişirmek için kırdığımızda kabuklarını hemen çöpe atıyoruz. Ancak yumurta kabuklarının yararlarını duyduktan sonra çöpe attığınıza pişman olacaksınız. Yumurta kabuklarının kullanım alanını duyan herkes şoke oluyor! İşte detaylar..

Yumurta içerisinde barındırdığı protein ve yararlı vitaminlerle birlikte vücudumuzun alması gereken mineralleri bizlere sunuyor. Kilo vermek isteyenlerin de tok kalmasına yardımcı olan yumurta sağlıklı bir öğünün vazgeçilmezleri arasında bulunuyor.

SADECE İÇİNDE DEĞİL KABUĞUNDA DA FAYDA

Yumurtanın sadece içinde değil, kabuğunda da fayda da fayda olduğunu biliyor musunuz? Yumurta kabuğunun kullanım alanlarını öğrendikten sonra eminiz ki sizler de bundan sonra yumurta kabuklarını çöpe atmayacaksınız!

YUMURTA KABUĞU KULLANIM ALANLARI

Yumurta kabuklarını temizledikten sonra iyice ezip, karışımdan bir cilt maskesi elde edebilirsiniz.

Bunun yanı sıra yumurta kabuğu ile en sık tercih edilen kullanım yöntemi çiçeklere gübre yapmak. Evet, yanlış duymadınız! Yumurta kabuklarını iyice yıkayıp temizledikten sonra çiçeklerinize ve bitkilerinize gübre niyeti ile kullanabilirsiniz.

İlginizi çekebilecek diğer haberler:

Yumurta kabuğunu iyi bir şekilde yıkayıp temizledikten sonra toz haline getirip yiyecek ve içeceklere yumurta kabuğu tozu ekleyerek kullanabilirsiniz. Havan ile dövebilir, ya da oklava / blender ile toz haline getirebilirsiniz. Kabuklarınızı ince bir şekilde öğüttükten sonra elekten geçirerek yumurta kabuğu tozunuzu hazır hale getirebilirsiniz.