Çekmeyen elektrik süpürgesi canavara dönüşecek! Çekim gücü arttırma hilesi ortaya çıktı

Elektrik süpürgesinin daha iyi çekmesini sağlamak aslında bu kadar basitmiş. Süpürgeniz bir anda Dyson'a dönüşecek...
Çekmeyen elektrik süpürgesi canavara dönüşecek! Çekim gücü arttırma hilesi ortaya çıktı

Çekmeyen elektrik süpürgesi canavara dönüşecek! Çekim gücü arttırma hilesi ortaya çıktı - Son dönemde teknolojik ürünlere gelen zamlar cepleri yakarken elektrik süpürgesi fiyatları da bundan nasibini aldı. İyi markaların yüksek çekim gücüne sahip olan modelleri rekor fiyatları ile vatandaşı kara kara düşünürken evdeki cihazların çekim gücünü arttıracak yöntem ortaya çıktı.

Elektrikli süpürge çalışıyor ama çekmiyor diyenlere ustası yüksek çekim gücü için yapılması gereken sırrı açıkladı. Elektrik süpürge çekim gücü arttırma yöntemi için sadece bunları yapmanız yeterli. Elektrik süpürgeniz ilk günkü gibi çekmeye başlayacak.

ELEKTRİK SÜPÜRGESİ ÇEKİM GÜCÜ ARTTIRMA YÖNTEMİ!

Elektrik süpürgesi de düzenli olarak temizlenmelidir. Öncelikle detaylı bir temizleme yapabilmek için fanlarında yer alan süngerleri çıkarmanız gerekmektedir. Bu süngerleri çıkardıktan sonra fanların olduğu o kısmı iyice silin. Hiç bir toz zerresi bırakmadan iyice silmeniz gerekmektedir.

Diğer bir aşamada ise süngeri yıkamanız gerekmektedir. Süngeri iyice yıkıdıktan sonra ise kesinlikle süngeri iyice kurutmanız gerekmektedir. İyice kuruduğundan emin olmadan makineye sakın takmayın. Güneşte bir gün beklemesini sağlayın. Ardından süngeri yeniden fan kısmına aynı şekilde takın.

Bu aşamanın ardından ise süpürgenin baş kısmını diş fırçası ile yıkayın. Baş kısmında bazen kirler toplanmaktadır. Bu da makinenin gücünü azatlır. Çekme hızı düştüğü zaman vakum yükünü da zayıflamaktadır. Elektrikli süpürgenin çok çabuk ısınmasına sebep olur. Bu büyük bir sorundur. Mutlaka dikkat edilmesi gereken püf noktaları arasında yer almaktadır.

ELEKTRİK SÜPÜRGESİ NEDEN ÇEKMEZ?

Bunun farklı pek çok nedeni olabilir. Öncelikle süpürgeniz çalışıyor ama çekmiyorsa ilk olarak süpürgenin ağız bölümünü kontrol edin ve tıkayan bir cisim olup olmadığından emin olun. Bir bilye ya da bozuk parayı ağız bölümünden atarak hortumun sonuna kadar cismin gidip gitmediğini kontrol edin. Hortumun makineye giren bölümünü çıkarın ve bu bölümden yuvarladığınız bilyenin ucundan çıkıp çıkmadığına bakın. Tıkanıklık varsa bu tıkanıklığı açın.

Hortum temiz ancak makine çekmiyorsa makinenin toz haznesinin ya da toz torbasının boş olduğundan emin olun. Toz torbası ya da haznesi doldukça makinenin çekim gücü düşer. Yüksek çekim gücü için mümkünse her temizlik sonrası hazneyi boşaltın. Yine hava filtresi düzenli olarak temizlenmelidir. Bunlara rağmen makine çekmiyorsa arızalı olabilir. Teknik servise götürün.