Patates kabuklarıyla temizlik yapmanın püf noktaları!

Evlerde temizlik yapılırken kullanılan malzemeler arasına patates kabukları da girmeye başladı. Patates kabukları temizlikte ne işe yarar?
Patates kabuklarıyla temizlik yapmanın püf noktaları!

Ev hanımları temizlik yaparken püf noktalarından faydalanarak çok pratik yöntemlere erişebiliyorlar. Böylece temizlik çok daha kolay bir hale geliyor. Bu şekilde yapılan temizliklerden yüksek verim alınırken zamandan da tasarruf edilebiliyor. Böylece ev hanımları kendilerine daha çok vakit ayırabilme imkanı buluyorlar.

PATATES KABUĞU İLE TEMİZLİK!

Türk mutfağının vazgeçilmez ürünlerinden olan patates her eve giriyor. Genellikle patatesler soyulduktan sonra çöpe atılıyorlar. Oysa patates kabukları farklı özellikleri nedeniyle çok farklı yerlerde kullanılabilir. Patates kabukları ile temizlik yapmak ise giderek yaygınlaşıyor. Temizliğin pratik püf noktası olan patates kabukları evlerde akla gelmeyecek temizliğin gerçekleşmesini sağlıyorlar.

Lavabo veya seramik ocakların temizliğinde patates kabuklarının büyük faydası oluyor. Bu yüzeylerde biriken lekeleri çıkarmak için yapılması gerek ise çok basit Patates kabuğunun iç kısmı ile bu yüzeyler ovulursa lekelerin kolay bir şekilde yerlerinden söküldüğü görülüyor. Su ile de durulanınca lekelerden eser kalmıyor.

Çaydanlık ve tencere gibi materyallerin dibinde zamanla kireç birikebilir. Bu kireçleri sökebilmek için de patates kabukları kapların içine konulur. Biraz su eklenir ve kaynatmaya bırakılır. Bir süre kaynadıktan sonra kireç tamamen kaptan sökülecektir.

Patates kabukları ile aynalar da parlatılabiliyor. Patates kabukları ıslatılarak aynaya sürülür. Sonra ayna ıslak bir bez yardımı ile silinip kurulanır. Bu işlem ile beraber aynada leke izi kalmadığı gibi çok daha parlak bir özelliğe sahip olduğu görülür.

Öte yandan patates kabukları kullanılarak gümüşler de parlatılıyor. Gümüş eşyalar patates kabuklarıyla ovalanırsa çok daha parlak bir hale gelirler.