Yıllardır yanlış yapıyormuşuz! Sakın sütle birlikte tüketmeyin tamamen gidiyor

Gün içinde hemen hemen herkes kısa bir mola vermek, dinlenmek ya da keyif yapmak için kahve içiyor. Ancak kahvenin içerisine eklenen süt, şoke eden bir gerçeği ortaya çıkardı! Kahveye sakın süt eklemeyin! İşte sebebi
Yıllardır yanlış yapıyormuşuz! Sakın sütle birlikte tüketmeyin tamamen gidiyor

Kahve düzenli olarak tüketildiğinde vücuda yarar verebilen önemli bir besin. Ölçülü olarak tüketildiğinde yarar sağlayan kahvenin asla süt karıştırılarak tüketilmemesi gerektiği ifade ediliyor. Hastalıkların önlenmesi konusunda yardımcı olan kahve ile ilgili yapılan çalışmalar özellikle kalp, diyabet ve Parkinson hastalıkları gibi risklerin azaldığını ortaya çıkarıyor.

UZMANI SÖYLEDİ: “KAHVENİZE ASLA SÜT EKLEMEYİN”

Konuya ilişkin sosyal medya platformu olan TikTok’^ta önemli paylaşım yapan Sinir Bilimci Robert Love kahveye asla süt eklenmemesi gerektiğini söyledi. Sebebini merak edenler için ise şunları söyledi:

“Kahveden maksimum faydayı istiyorsanız kahvenize asla süt eklemek istemezsiniz. Yani süt, süt, krema, kahvede harika bir tada sahip, kesinlikle anlıyorum. Ve bu süt ürünlerini ekleyerek kahvenin faydalarını büyük ölçüde azaltıyorsunuz. Örneğin kahve, Amerikan beslenmesindeki en önemli polifenol kaynağıdır”

KAHVE VE SÜT İLİŞKİSİ

Genel olarak bakıldığında kahve bağırsaklara ve beyne ciddi olarak yarar sağlamaktadır. Antioksidan özelliği olan kahveye süt eklendiği zaman proteinler ve süt ürünleri kahvede bulunan polifenollere bağlanır ve bu da emilimi ciddi olarak azaltır. Bu sebeple kahvenin içerisine asla süt eklememek gerekiyor.

YABANMERSİNİ İÇİN DE GEÇERLİ

Uzman isim, açıklamasının devamında aynı konunun yabanmersini için de geçerli olduğunu belirtti. İnek sütü ile yaban mersinini aynı anda tüketilmemesi gerektiğini belirtti. İnek sütündeki proteinlerin yaban mersinindeki polifenolleri bağlayacağını söyledi.