Duşakabin kirecini yok etmek için 1 YEMEK KAŞIĞI YETERLİ olacak duşakabininiz aldığınız güne dönecek

Evlerin en sık kullanılan bölmeleri arasında yer alan banyolardaki duşakabinleri temizlemek tahmin ettiğinizden de çok kolay olacak! Duşakabinler ne yazık ki kullanım sıklığına ve suların kireç oranına göre kireç tutabilir. Çözümü çok basit!
Duşakabin kirecini yok etmek için 1 YEMEK KAŞIĞI YETERLİ olacak duşakabininiz aldığınız güne dönecek

Duşakabin temizliğini yapmanız için hemen hemen herkesin evinde olan o ürünlerle temizlik yapmanız yeterli olacak! Su izi olarak da adlandırılan kireç lekeleri bu şekilde tarih olacak. Duşakabininizi bu şekilde temizlemeniz halinde kireçten eser kalmadığını göreceksiniz.

Duşakabin temizliğinde mümkün olduğu kadar kimyasal ürünlerden uzak durmanız önerilmektedir. Sağlığınız açısından aşağıdaki doğal karışım ürünlerini tercih ederek, duşakabininizi tertemiz yapabilirsiniz!

DUŞAKABİN TEMİZLİĞİ

Duşakabin temizliği için ihtiyacınız olacak malzemelerin başında elma sirkesi ve karbonat gelmektedir. Ortalama olarak 1 yemek kaşığı kadar karbonat ile 2 yemek kaşığı elma sirkesini karıştırın. Macun kıvamına geldikten sonra kireç konusunda şikayetçi olduğunuz yerlere sürün. Macunun ortalama olarak 15 dakika kadar sorunlu bölgede kalması yeterli olacaktır. Duruladıktan sonra su ve kireç lekelerinin gittiğini göreceksiniz.

KİREÇ LEKELERİNDEN ESER KALMASIN

Tercih edebileceğiniz bu yöntemin yanı sıra duşakabin temizliğinde kullanabileceğiniz diğer yöntemler şu şekilde:

  • Limon ve sünger kullanarak duşakabinin yüzeyini ovalayın
  • Limon ve sirke karışımını da kireçli bölgeler üzerinden deneyebilirsiniz
  • Daha da inatçı ve çıkmayan kireç lekeleri için sirke ve karbonat karışımının içerisine limon suyu da ekleyip kullanabilirsiniz

İlginizi çekebilecek diğer ipucu haberlerinden bazıları:

Belirtilen bu yöntemler kimyasallardan çok daha etkilidir. Sağlığınız için kimyasal içerikli ürünlerden uzak durmaya özen gösterin.