Yeşil muzları evde hızlı şekilde olgunlaştıran yöntemler!

Marketlerde çoklukla satılan yeşil muzların evde hızlı bir şekilde nasıl olgunlaştırılabileceği merak ediliyor. Yeşil muz evde nasıl olgunlaşıp sarı renge döner?
Yeşil muzları evde hızlı şekilde olgunlaştıran yöntemler!

Muz en sağlıklı meyvelerin arasında bulunmaktadır. Yüksek potasyum kaynağı olan muz Türkiye’de de yoğun bir şekilde üretilmektedir. Evlerine muz almak isteyenler marketlere gittiklerinde yeşil renkli kabukları olan muzlarla karşılaşabiliyorlar. Bu muzları olgunlaştırıp tüketmek mümkün olsa da bunun nasıl yapılabileceği merak konusu yapılıyor.

PÜF NOKTALARI NELER?

Yeşil muzu evde hızlı bir şekilde olgunlaştırmanın bazı püf noktaları bulunmaktadır. Yeşil muz olgunlaşmadığı için bilinen muz tadında değildir. O şekilde muz tüketmek çok da tercih edilir değildir.

Muz yeşil haldeyken hasat edilen bir meyvedir. Hasattan tüketiciye ulaşan aşamada olgunlaşma gerçekleşmektedir. Bu sürede muzun kararmaması için yeşilken hasat yapmak zorunludur.

Yeşil muzun evde olgunlaştırılması için farklı yöntemler uygulanıyor. İlk yönteme göre muzlar bir torbaya konulur. Torbanın ağzı sıkıca bağlanılarak hava ile teması kesilir. Birkaç gün içerisinde yeşil muzların olgunlaşarak sarı renge dönüştüğü görülür. Bu torbanın içerisine bir adet elma konulursa olgunlaşmayı sağlayacak olan etilen gazının daha fazla üretilmesi sağlanacak ve olgunlaşma süresi kısalacaktır.

Muz olgunlaşması için fırın yöntemi de kullanılabilir. Muzlar bir tepsiye dizilir ve 170 derecede 15 dakika bekletilir. Bu 15 dakika içerisinde muzların olgunlaştığı görülecektir.

Kese kağıdında bekletilen yeşil muzların olgunlaşması sağlanabilir. Ancak bu yöntemde de ek olarak limon kullanılmaktadır. Kese kağıdının içerisine limon da konularak ağzı sıkıca kapatılır. Oda sıcaklığında bir hafta bekleyecek olan muzlar bu sürede tamamen olgunlaşmış olurlar. Ayrıca mevsime göre tüm bu olgunlaşma süreleri değişiklik gösterebilir.