Kuru fasulyeyi ıslatmadan bu şekilde pişirin! Lokum gibi olacak

Kış aylarının en sevilen baklagilleri arasında olan kuru fasulyeyi pişirmenin pek çok püf noktası bulunuyor. Kuru fasulyeyi ıslatmadan pişirmenin noktaları açıklandı. Bu şekilde kuru fasulyeyi hazırladığınızda lokum gibi olacak! İşte o püf noktaları..
Kuru fasulyeyi ıslatmadan bu şekilde pişirin! Lokum gibi olacak

Kuru fasulyeyi pişirmek için genel olarak pek çok kişi bir gece önceden ıslama yapar. Ancak kuru fasulyeyi ıslatmadan da pişirebileceğinizi biliyor musunuz? Kuru fasulyeyi ıslatmadan pişirmeni yöntemi ve detaylar haberimizde

Mutfakta günlük hayatımızı kolaylaştıran pek çok püf nokta özellikle ev hanımları tarafından yakından takip ediliyor. Pek çok kişinin damak zevkine uyan kuru fasulyeyi pişirmenin basit bir yolu ortaya çıktı. Bu işlem kuru fasulyenin hem ıslanmadan pişirilmesini sağlıyor hem de sizlere zamandan tasarruf ettiriyor.

KURU FASULYEYİ ISLAMAK

Kuru fasulyeyi ıslatmak sanılanın aksine ne yumuşamasını ne de gaz oluşumunu engellemeyi sağlıyor. Temizlik konusunda önemli bir yardımı olan kuru fasulyeyi ıslamadan da pişirebilirsiniz. Etli, etsiz, sucuklu ya da sucuksuz olarak pişirebileceğini kuru fasulyede püf noktanın detayları haberimizde!

KURU FASULYEYİ ISLAMADAN PİŞİRMEK

Kuru fasulyeyi ıslamadan pişirebilirsiniz. Bunun için ilk olarak fasulyenizi güzelce soğuk suyun altında yıkayın. Daha sonra bir tencere içerisine su ekleyip, kuru fasulyelerinizi koyun. İçerisinde bir tatlı kaşığı kadar un atıp iyice karıştırın. Bu şekilde fasulyenizi ocakta 15-20 dakika kaynatın. Daha sonra sıcak suyun içerisinde yarım saat kadar bekletin! İşte kuru fasulyeniz pişirilmeye hazır! Bu yöntem sayesinde kuru fasulyenizi ıslatmadan pişirebilirsiniz.