Yumurta haşlarken suyuna ekleyince hem çatlamıyor hem kolayca soyuyor

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan yumurta farklı şekillerde tüketilebiliyor. Kızartma, tavada, omlet ya da sucuklu yumurta şeklinde. Özellikle çalışanların vakti olmadığında tok tutması açısından da haşlama olarak tercih edilebiliyor.
Yumurta haşlarken suyuna ekleyince hem çatlamıyor hem kolayca soyuyor

Ancak haşlama yumurta yaparken bazı noktalara dikkat etmezseniz hem yumurtanız kolay soyulmaz hem de haşlarken çatlayabilir bu da hoş bir duruma neden olmaz. Merak etmeyin, sizlere yumurta haşlamanın en basit püf noktasını açıklayacağız! Bu noktalara dikkat ettiğiniz takdirde hem çatlamayan hem de kolay soyulan haşlanmış yumurtalar elde edebileceksiniz.

HAŞLAMA SUYUNA DİKKAT

Yumurta haşlarken dikkat edeceğiz en önemli nokta yumurtanın bayat olmamasıdır. Bayat olmayan yumurtanın çatlamasını engellemek ve daha kolay soyulması için haşlama suyuna bir fiske tuz eklemeniz yeterli olacaktır. Haşlama suyuna eklenen bir miktar tuz yumurtanızın çatlamasını engelleyecektir.

0x0-yumurta-haslarken-icine-limon-suyu-eklerseniz-1559200543092.jpg

Dilerseniz 1 adet çay kaşığını da haşlama suyuna bırakabilirsiniz. Aynı şekilde yumurtalarınızın çatlamasının önüne geçebilirsiniz.

HAŞLANMIŞ YUMURTA SÜRELERİ

Haşlanmış yumurta herkesin damak zevkine göre pişirme yöntemleri açısından farklılık gösterebilir. İşte sizin için derlediğimiz yumurta haşlama süreleri:

Eğer cıvık bir yumurta istiyorsanız 3-4 dakika pişirmelisiniz. Bu şekilde beyazlar tam pişmeyecek, sarılar cıvık kalacaktır.

Rafadan kıvamında bir yumurta istiyorsanız 4-5 dakika pişirmek yeterli olacaktır. Bu şekilde beyazlar pişecek, sarı cıvık kalacaktır.

Kayısı kıvamında bir yumurta için 6-7 dakika pişirmek yeterli olacaktır.

Tam katı bir yumurta için 11-12 dakika yeterlidir.