Kışlık patates soğan alanlar filizlenmemesi ve pörsümemesi için hemen bunu yapsın!

Kışlık patates ve soğan alan kişilerin en büyük sorunu pörsüme ve filizlenme olarak öne çıkarken bu sorunun çözümü açıklandı.
Kışlık patates soğan alanlar filizlenmemesi ve pörsümemesi için hemen bunu yapsın!

Kışlık patates soğan alanlar filizlenmemesi ve pörsümemesi için hemen bunu yapsın! Kış mevsiminde fiyatı son derece yükselen patates ve soğan için pek çok kişi önceden çuvalla kışlık patates soğan almaya başladı.

Patates soğan alan kişilerin özellikle de saklama sorunu yaşamaları halinde başlarına sıklıkla gelen patates ve soğan filizlenmesi, pörsümesi sorunu ortaya çıkıyor. Geniş bir alana yayılmayan, serin bir ortamda muhafaza edilmeyen ve çuval içinde bekletilen patates ve soğanlar bir süre sonra filizlenirken bu sorunun çözümünün aslında çok kolay olduğu ortaya çıktı.

KIŞLIK PATATESİN FİLİZLENMEMESİ İÇİN NE YAPILMALI, KIŞLIK SOĞAN NASIL SAKLANIR, MUHAFAZA EDİLİR?

Filizlenmiş patatesin solanin denilen bir madde içermesi tehlike saçarken kışlık patates ve soğan alanlara bunu önlemenin en etkili yöntemi açıklandı. Yapılan araştırmalara göre saklanan patateslerin ve soğanların arasına elma konması bozulma etkilerini azaltıyor.

Yine pek çok kişinin yapmış olduğu en büyük hata soğan ve patatesi yan yana saklamaktır. Patatesin soğanın kokusundan etkilendiği ve daha hızlı bozulduğu kanıtlanırken bu nedenle iki kışlık ürünün mutlaka ayrı ve uzak muhafaza edilmesi gerekmektedir.