Yatmadan önce 1 kaşık tahin yiyin! Sabaha faydasını direkt göreceksiniz

Pekmez denilince akla gelen tahinin faydaları saymakla bitmiyor! İçerisinde pek çok yararlı vitamin ve mineralin bulunduğu tahini özellikle gece yatmadan önce 1 kaşık olarak tüketmeniz öneriliyor! Faydasına inanamayacaksınız..
Yatmadan önce 1 kaşık tahin yiyin! Sabaha faydasını direkt göreceksiniz

Susamdan elde edilen tahin, içerisinde triptofan isimli önemli bir amino asit barındırmaktadır. Bu amino asit uykunun düzenlenmesine yardımcı olur. Yatmadan önce yiyeceğiniz bir kaşık tahinin yararları sadece uyku düzeni ile sınırlı kalmıyor!

UYKUYU DÜZENLEMEYE YARDIMCI

Tahinin susamdan yapıldığını bilmeyen yok! Susam tohumları da içerisinde melatonin barındırmaktadır. Uykuyu düzenleyen bu önemli vitamin, kasların gevşemesine ve sinir sisteminin sakinleşmesine yardımcı olmaktadır. Bunun yanı sıra mide koruyucu özelliğinin de olduğu bilinen tahin sizleri ertesi sabaha daha dinç bir şekilde hazırlayacak!

TAHİNİN FAYDALARI NEDİR?

Kış aylarının vazgeçilmezleri arasında olan tahin, sağlık açısından pek çok yararı da beraberinde getirmektedir. Türkiye mutfağının önemli lezzetleri arasında olan tahinin temel yararlarından bazıları şu şekilde:

  1. Bağışıklığın güçlenmesine yardımcı olur
  2. Yüksek kolesterolü düşürerek dengeler
  3. Kalp hastalıkları riskini azaltır
  4. Beyin gelişimini destekler
  5. Kansızlığın tedavisi için tercih edilebilir
  6. Karaciğer ve böbrek fonksiyonlarına iyi geldiği bilinmektedir
  7. Cildi güzelleştirir
  8. Beyin gelişimini desteklemektedir

Tahini tek olarak tüketmekte zorluk yaşayanlar pekmez ile birlikte karışım olarak tüketebilir. Genel olarak kış aylarında grip belirtilerini ortadan kaldırma konusunda yardımcı olduğu bilinen tahin ve pekmez ikilisi bağışıklığı güçlendirerek kanser hücreleri ile de savaşır.

İlginizi çekebilecek diğer ipucu haberleri:

NOT: Haberimiz bir tedavi niteliği taşımamaktadır. Rahatsızlıklarınız ve şikayetleriniz için ayrıntılı bilgi almak ve çözüme kavuşturmak adına uzmanlardan görüş almanız önerilmektedir.