Bu yöntem sayesinde limon aylarca küf tutmuyor

Salatalarda ya da günlük içeceklerimizin içerisinde sıkça kullandığımız limon ne yazık ki çabucak küflenebiliyor. Bu durumun önüne geçmek istiyorsanız bu haberimiz tam da size göre! İşte limonu aylarca saklama yöntemi! Bu yöntem sayesinde limonlar..
Bu yöntem sayesinde limon aylarca küf tutmuyor

Salatalarda, çorbalarda, mezelerde ve pek çok kek/tatlı yapımında sıkça kullanılan limon nemli bir sebzedir. Ancak dolapta doğru bir şekilde saklamazsa kısa süre içerisinde de küflenebilir.

Limonun küflenmesini engelleyebilmek adına limonu doğru bir şekilde saklamak gerekiyor. Peki, limon nasıl saklanır? En iyi limon saklama şekli nedir? İşte detaylar..

LİMONU DOĞRU SAKLAMA YÖNTEMLERİ

Limonu küflenmeden saklamak isteyenler bu noktada limonu doğru saklama yöntemlerini araştırıyor. Limonlar nemli ve ışıklı bir ortamda çok çabuk küflenebilirler. Limonları küflenmeden uzun süre boyunca saklayabilmek için öncelikle hem serin hem de karanlık bir yer gerekiyor. Bunun yanı sıra kuruluk da limonun küflenmesine engel olacaktır.

Çoğu kişi limonları sebze çekmecesinde buzdolabı içerisinde saklar. Bu şekilde limonlar temiz bir şekilde kalabilir. Ancak zaman içerisinde nemlenecekleri için küflenmeleri de kaçınılmaz olacaktır.

LİMONU SAKLARKEN BUNU YAPIN

Bu sebeple limonları temiz, kuru ve bir bezle silerek gerekirse limonları 1-2 kat kağıt havlu ile sararak neminin alınmasına yardımcı olunursa, limon uzun bir süre boyunca küflenmeden kendini muhafaza edecektir.

İlginizi çekebilecek diğer ipucu haberleri:

Limonların küflenmemesi için poşet içerisinden çıkartarak, sebze ya da fileli torbalar içerisinde de saklayabilirsiniz.

Limon C vitamini açısından son derece zengin ve yararlı olan bir sebze olarak karşımıza çıkıyor. Uzmanlar düzenli olarak limon tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Siz de limonlarınızı bu şekilde muhafaza ederek uzun süre boyunca bozulmadan kullanabilirsiniz.