Salçanın küflenmemesi için kullanılan en etkili yöntemler

Ev hanımlarının en çok merak ettikleri konuların başında salçaların küflenmesini önleyen yöntemler oluyor. Ne yapılırsa salçaların küflenmesi önlenebilir?
Salçanın küflenmemesi için kullanılan en etkili yöntemler

Evlerde aile bütçelerinde tasarruf yapabilmenin yolu mutfakta israfa müsaade etmemekten geçiyor. Bu konuda da ev hanımlarının bir çoğu tam bir uzmandır. Değerlendirme yemekleri bunların en güzel örneklerini oluştururken yemek malzemelerinin israf edilmesini önlemek büyük bir öneme sahiptir. Küflenerek israf olan yemek malzemelerinin başında ise salçalar gelmektedir. Salça ister ev yapımı olsun isterse de marketten alınsın doğru muhafaza edilmezse küflenmektedir.

SALÇA NASIL KÜFLENMEZ?

Evlerde salçaların küflenmemesi için saklama koşullarının çok iyi olması gerekmektedir. Salça nemli bir yemek malzemesi olduğu için küf oluşturma riski daime yüksektir. Bunun için bazı etkenlere ihtiyaç duyacaktır ve bu etkenler ortadan kaldırılırsa küf sorunu da ortadan kalkar. Salçanın küflenmesinin ilk koşulu hava almasıdır. Bunun için salça ağzı açık kaplarda buzdolabında saklanmamalıdır ve hava ile teması elden geldikçe kesilmelidir.

Salça az az kullanılan bir yemek malzemesi olduğu için bakteri oluşumuna da izin verilmemelidir. Eğer evlerde salça küflenmesin istiyor isek cam bir kapta sakladığımız salçanın içerisinde kesinlikle kirli bir kaşık sokulmamalıdır. Ev hanımlarının yaptıkları en büyük hata budur. Genellikle yemek yaparken kullanılan kaşığı salça kabının içine sokan ev hanımları salçanın daha sonraki kullanımlar için küflenip ziyan olmasına neden olmaktadırlar.

Salçanın küflenmesini önleyen en klasik yöntem ise salça kabının sıvı yağ ile kaplanmasıdır. Bu esasında salça ile hava temasını kesmek anlamına gelmektedir. Bu şekilde salça içerisinde bakterilerin aktifleşmesi engellenir ve küflenmesinin önüne geçilir.

Öte yandan küflenen salça genellikle üzeri temizlenip kullanılmaktadır. Doktorlar bunun çok yanlış olduğunu belirterek küflenen salçada bakterilerin tüm salçaya yayıldığını ve sağlıksız bir hale geldiğini ifade ediyorlar.