Karadenizlilerin gizli sırrı ifşa oldu! Kokusuz balık pişirmenin yöntemi!

Evlerde balık pişirmek başlı başına kriz nedeni oluyor. Lezzetli ve sağlıklı bir yiyecek balık pişirirken çıkan koku büyük sorun oluyor. Balık pişirirken kokuyu alan Karadeniz sırrı ortaya çıktı.
Karadenizlilerin gizli sırrı ifşa oldu! Kokusuz balık pişirmenin yöntemi!

Balık pişirirken çıkan koku evlerde büyük bir krize neden olabiliyor. Bazı ev hanımları bu çıkan kokudan dolayı eve balık bile sokmuyorlar. Oldukça sağlıklı bir yiyecek olan balık için uzmanlar haftada en az 2 gün tüketmeyi öneriyorlar. Özellikle çocuklu ailelerin yemek listelerinde olması gereken balık yaygın ve kötü bir kokuya neden olabiliyor.

KOKUSUZ BALIK PİŞİRME YÖNTEMİ!

Balık denildiğinde Türkiye’de akla gelen ilk bölge olan Karadeniz’de gelişmiş bir balık kültürü bulunuyor. Bu kültür içerisinde çok farklı balık pişirme teknikleri bulunuyor. Bundan dolayı kokusuz bir şekilde balık pişirmenin yolu da Karadeniz mutfağında bulunuyor. Özellikle en fazla koku saçan balık olan hamsiyi kokusuz bir şekilde pişirmek oldukça basit. Sadece küçük bir işlem ile evlerde sıfır koku ile balık pişirebilmek mümkün oluyor.

Açıklanan yönteme göre balık pişirirken defne yaprağından yardım almak gerekiyor. Balık pişirirken 1 tane defne yaprağı ile desteklemek kokunun tamamen ortadan kalkmasına yardımcı olabiliyor. Böylece kokacak olan balık değiş hoş aroması ile defne yaprağı olacaktır.

Kokusuz bir şekilde balık pişirme yolunu keşfedenler lezzetli bir şekilde balık yemenin keyfini yaşayabiliyorlar. Sadece bir adet defne yaprağı ile çözülen bu sorun ev hanımlarının en çok aradıkları ipucu oluyor. Balık pişirirken farklı yöntemler de kullanılarak kokudan kurtulmak mümkün olabiliyor. Ancak en kolay ve en basit yöntem defne yaprağı olduğu için en çok tercih edilen yöntem de bu oluyor.

Balık pişirirken koku sorununu aşanlar taze balık pişirerek ailelerine kolay kolay bulunamayacak bir sağlıklı yiyeceği sunabiliyorlar.