Sahura bunu yapan acıkmaz! Tok tutan pamuk gibi patatesli bazlama

Ramazan ayının gelmesi ile sahur telaşı da başlarken sahurda tok tutan gıdalar araştırılmaya başlanmıştı. Sahur için tarif arayanlara velibah tarifi geldi.
Sahura bunu yapan acıkmaz! Tok tutan pamuk gibi patatesli bazlama

Sahur sofralarının vazgeçilmezi olan hamur işleri Ramazan ayı boyunca en çok aranılanların başında yer alırken hem severek yenilecek hem de uzun süre tok tutacak velibah ya da halk arasında bilinen adıyla patatesli bazlama tarifi geldi.

PATATESLİ BAZLAMA VELİBAH İÇİN GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?

2 bardak ılık su

1 bardak ılık süt

1/2 çay bardağı sıvı yağ

1 paket kuru maya

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 KG un (hamura aldığı kadar eklenecek hafif ele yapışan bir hamur elde edilecek bu nedenle kontrollü eklenecek)

Hamur için önce sıvı malzemeleri bir kapta karıştırın ardından şeker, tuz ve mayayı da ekleyerek unu kontrollü bir şekilde eleyerek karışıma ekleyin. Hafif ele yapışan bir hamur yoğurun ve mayalanmaya bırakın.

Hamur mayalanana kadar iç harcı hazırlayın. Bunun için 8-9 adet orta boy patatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve ezilene kadar haşlayın. Ardından suyunu süzerek kenara alın. Bir tavada 1 büyük baş kuru soğanı bir miktar yağ ile iyice kavurun. İçerisine 1 kaşık salça ekleyip damak tadınıza göre baharatla tatlandırın.

Mayalanan hamuru 12 bezeye bölün. Bezelere yetecek kadar 12 parça patates topu yapın. Hamuru tabak büyüklüğünde açıp ortasına patatesi koyarak elinizde top olacak şekilde kapatın. Ardından unlu zeminde yeniden tava büyüklüğünde açın. Yağsız tavada altı üstü pişene kadar kızartın ve ocaktan alınca üzerine tereyağ sürün...