Doğalgaz faturaları yarı yarıya düşüyor! Kombiyi mutlaka böyle çalıştırın!

Evlerde doğalgaz faturalarını düşürmenin yöntemleri sürekli araştırma konusu yapılıyor. Özellikle doğalgaz faturalarını düşürmek için kombiyi nasıl çalıştırmak gerekiyor?
Doğalgaz faturaları yarı yarıya düşüyor! Kombiyi mutlaka böyle çalıştırın!

Evlerde kış aylarında en çok doğalgaz tüketimi yapılıyor. Bundan dolayı doğalgaz faturaları kabarabiliyor. Her ne kadar doğalgaza zam yapılmamış ve 25 metreküp bedava doğalgaz uygulaması devam ediyor olsa da insanlar yüksek doğalgaz faturası ile karşılaşmamak için yapabileceklerini araştırıyorlar. Kombinin nasıl kullanılması doğalgaz tüketiminde tasarruf yapmayı sağlıyor? Kombinin en çok tüketim yapan çalışma modeli hangisidir?

KOMBİ KAPATILMALI MI?

Evde olunmadığı veya gerek olmadığı durumlarda akıllara ilk gelen kombiyi kapatmak oluyor. Bu şekilde tasarruf yapılabileceği düşünülüyor. Ancak uzmanlara göre bu başta bir miktar tasarruf sağlıyor olsa da totalde hiç de faturaları düşürecek bir yöntem olmuyor. Hatta bu sistemi kullananlar daha fazla doğalgaz tüketimi yaptıkları için çok daha düşük fatura ile karşılaşmaları gereken durumlarda yüksek faturalar ödemek zorunda kalıyorlar.

Enerji uzmanlarına göre kombinin en doğru çalışma modeli en kısık derecede sürekli çalışmasıdır. Bu şekilde ev soğumayacak ve evi yeniden ısıtmak için daha fazla doğalgaz tüketimi yapmaya da ihtiyaç kalmayacak. Böylece ekstradan doğalgaz tüketimi yapılmayacağı için faturalarda da tasarruf sağlanmış olacak.

Öte yandan doğalgaz faturalarını düşürmek isteyenlerin kombi hesabına girmeden önce yapmaları gereken bir işlem bulunuyor. Gerek evin duvarlarının gerekse de camların izolasyonları yapılmış olmalıdır. İzolasyon yapılmadığında kombi nasıl kullanılırsa kullanılsın ev ısı tutmayacak ve doğalgaz tüketimi artacaktır. Bunun engellemenin yolu ise evlerde izolasyonun işin uzmanı kişilerce yapılmasıdır. Devlet bu izolasyonun yapılabilmesi için kamu bankaları üzerinden destek kredileri de veriyor. Bu işlemi yapanların evlerinde doğalgaz tüketimleri azalacaktır. Bundan dolayı doğalgaz faturaları direkt olarak izolasyon ile alakalı oluyor.