Tükenmez kalem lekesi çıkmaz demeyin! Bu yöntemle çıkmayan leke yok

Tükenmez kalem bulaşan kıyafetlerin bir daha kullanılmayacağını düşünürüz. Fakat bu tamamen yanlış. Bu yöntem ile çıkmayan mürekkep lekesi yok. İşte o yöntem.
Tükenmez kalem lekesi çıkmaz demeyin! Bu yöntemle çıkmayan leke yok

Tükenmez kalem lekesi çıkmaz demeyin! Bu yöntemle çıkmayan leke yok: Tükenmez kalemler bazı zamanlarda akıtabiliyor. Gömleğe ya da halıya akan mürekkep  lekesinin geçmeyeceği düşünülür. Fakat tükenmez kalemden akan mürekkep lekesini çıkarmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Peki kıyafete, koltuğa, deriye, kumaşa ya da duvara dökülen mürekkep lekesini çıkarmanın yöntemi nedir? İşte bu yöntem ile mürekkep lekesinden eser kalmayacak.

İş yerlerinde ya da okulda ödev yaparken ya da bir not alırken bir anda tükenmez kalemin mürekkibinin üzerinize dökülmesi ile sevdiğiniz kıyafetinizin ya da ev eşyalarınızın mürekkep olması artık sorun yaratmayacak. Çünkü bu yöntem ile o lekeden anında kurtulacaksınız. Peki bu yöntem nedir? Nasıl uygulanır? 

MÜREKKEP LEKESİNİ ÇIKARAN O YÖNTEM

Öncelikle mürekkep lekesi gelen kısmın diğer kısımlara dağılmasını engelleyin. Daha sonra sıvı halde akmaya devam eden mürekkep lekesinin iyice kurumasını bekleyin. Islakken dokunduğunuzda bulaşmayan yere de bulaştıracaksınız. Bu nedenle tamamen kurumasını bekleyiniz. Mürekkep lekesinin kurumasının ardından renksiz ve nemli bir bez yardımıyla lekeli kısmı silmeye başlayın. 

Şimdi ise karışımı hazırlamanız gerekiyor. Ağartıcı özellikte olmayan deterjan ile bir miktar suyu karşıtırın. Temiz bir bez yardımıyla karışımdan alarak lekeyi bölümü bastırmadan silmeye başlayın. Dışarıdan içeriye doğru silmeniz burada püf noktasıdır. Çünkü lekenin daha fazla dağılmasını ve yayılmasını istemeyiz. Leke tamamen çıkana kadar karışımdan alarak lekeyi silmeye devam edin. 

Bunun dışında kolonya ve limon karışımı da halıdaki lekeyi kolayca çıkaracaktır. Koloyna ve limonu sıkarak bir karışım elde edin. Daha sonra yukarıdaki silme işlemini tekrar lekeli bölgeye uygulayın. Halıdaki lekenin üzerine ekstra olarak kolonya dökün ve bezle lekeli bölgeye bastırın. 

Bir diğer yöntem ise süt ve nişasta karışımı. Bu karışımı elde ettikten sonra karışımı lekeli bölgeye dökün ve bir saat kadar bekletin ardından makinede yıkayın. 

İlgili Haberler