Leke Giderici ve Cilt Yenileyici 3 Maya Maskesi

Özellikle cilt bakımı konusunda tercih edilecek olan doğal maskeler evde uygulama yapmak isteyenler için önemli bir yere sahiptir.
Leke Giderici ve Cilt Yenileyici 3 Maya Maskesi
Cilt bakımında etkili olması nedeniyle tercih edilen maya maskesi üç ayrı şekilde hazırlanarak hem leke giderici etkisinden yararlanılabilir hem de cilt yenileme üzerinde etkili sonuçlar elde edilebilir.

 

1. Sivilceler Üzerinde Etkili Maya Maskesi
Sivilce problemi yaşayanlar için sivilcelere karşı etkili maya maskesi evde rahatlıkla hazırlanarak cilde uygulanabilir. Sade olarak hazırlanacak olan maske cilde uygulanması durumunda yaşamış olduğunuz sivilce probleminden kurtulmanıza yardımcı olabilir.
Gerekli malzemeler; 2 yemek kaşığı yaş maya ve 1 yemek kaşığı ılık su olacaktır.
Hazırlanışı; ilk olarak mayanın su içerisinde eğitilmesi gerekir. Homojen hale geldikten sonra sivilcelerin yoğun olarak bulunduğu bölgeye uygulama yapılması gerekir. Maske kuruduktan sonra ılık suyla ıslatılarak ve ovalanarak temizlenebilir.

 

2. Ballı Sütlü Maya Maskesi
Cildinizi yenilemek istediğinizde maya özellikle kullanabileceğiniz malzemeler arasında yer almaktadır. Doğru malzemeler ile birlikte kullanımı sayesinde istenilen etkinin elde edilmesini sağlayabilir. Bu nedenle özellikle düzenli şekilde yapılacak olan uygulamalar dahilinde hem cildinizde oluşan lekelerden kurtulmanızı sağlayabilir hem de cildinizi yenileyerek daha parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olmanıza yardımcı olabilir.

 

Malzemeler; 1 tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı yaş maya, 1 yemek kaşığı süt veya yoğurt.
Hazırlanışı; gerekli malzemelerin tamamı bir kap içerisinde krem kıvamına gelecek şekilde karıştırılır. Daha sonrasında cilde uygulama yapılır. Aşağıdan yukarıya doğru hafif hareketlerle sürülmesi yeterli olmaktadır. Maske kuruduktan sonra ılık su ile masaj yaparak cidden çıkartılabilir.

 

3. Hindistan Cevizli Maya Maskesi
Cilt bakımına evde doğal bir şekilde yapmak isteyenler için Hindistan cevizi maya maskesi tercih edilebilecek doğal maskelerden biridir. Doğru şekilde uygulama yapılması istenilen etkinin elde edilmesini sağlar.

 

Malzemeler; 1 yemek kaşığı yaş maya ve 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı.
Hazırlanışı; maya ile hindistancevizi yağı bir kap içerisinde homojen hale gelecek şekilde karıştırılır ve daha sonrasında yüze uygulanır. 15 dakika beklenmesi yeterli olmaktadır. Daha sonrasında yıkanarak temizlenir. Hindistancevizi yağı olmaması durumunda zeytinyağı da kullanılabilir.


İlgili Haberler