Çimen lekesi çıkmaz demeyin! Temizlik uzmanları çimen lekesinden eser bırakmayan formülü açıkladı

Çimen lekesini çıkarmak mümkün. Temizlik uzmanları formülü açıkladı.
Çimen lekesi çıkmaz demeyin! Temizlik uzmanları çimen lekesinden eser bırakmayan formülü açıkladı

Çimen lekesi çok zorlu bir leke olduğundan dolayı genelde çıkmayacağı düşünülür. Elbiselerin çimen lekesi olmasının ardından ise elbiselerin bir daha kullanılmayacağı yanılgısına düşülür. Fakat temizlik uzmanları tarafından açıklanan bu formül ile çıkmaz denen çimen lekesin anında çıkıyro. Peki bu temizleme yöntemi nedir? İşte detaylar. 

Çimen lekelerini diğer kumaş türlerine göre pamuklu kumaşlardan çıkarmak daha zordur. Yeşil sebzelerin lekeleri içeriğindeki liflerden dolayı diğer lekelere göre daha zor çıkarılır. Hatta uzun süre beklemiş olan ve müdahale edilmemiş olan lekelerin çıkması çok daha zordur. Bu sebeple kesinlikle çimen lekesine de leke oluştuğu gibi müdahale edilmelidir. Peki çimen lekeleri nasıl çıkarılır?

ÇİMEN LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Çimen lekesinin genelde asla çıkmayacağı yanılgısı vardır. Fakat çimen lekesini çıkarmak bu formüller ile çıkarmak çok kolay hale gelmektedir. Yağlar üzerinde güçlü etkisi olan bulaşık deterjanı kullanarak çimen lekesini çıkarabiliriz. Çimen lekesi oluştuğu gibi ilk müdahale olarak bulaşık deterjanı kullanılmalıdır. Lekelenen giysileri çamaşır makinesine atmadan hemen önce lekeli kısma bulaşık deterjanı döküp 10 dakika kadar bekleyin. Daha sonra biraz fırçalayıp makineye atın. 

Ayrıca çimen lekesini çıkarmak için oksijenli su ya da kabartma tozu da kullanabilirsiniz. Bu iki elementi karşıtırıp çimen lekesi olan bölgeye iyice yayın. Mutlaka sürmeden önce rengine zarar vermemek için kıyafeti kesinlikle ıslatın. Daha sonra kıyafetin üzerinde kabarcıklar çıkana kadar bekletin. Oksijenli suyun özelliği ise lekeleri doğal yoldan ve hemen çıkarmasıdır. Kabartma tozunun amacı ise inatçı lekeleri anında geçirmesidir. 

Çimen lekesi olan kıyafetlerinizi bu sıralama ile temizlediğiniz zaman lekeden eser kalmayacaktır. Fakat dikkat etmeniz gereken şey lekeye anında müdahale etmek olacaktır. Leke bekledikçe oraya yerleşecektir. Bu sebeple en kısa sürede lekeyi oradan geçirmek için mücadele edilmesi gerekmektedir. 

İlgili Haberler