Fırındaki geçmeyen lekeleri ovalamaya gerek kalmadan geçiren formül açıklandı! Gözlerinize inanamayacaksınız

Fırında en geçmez denilen yağ lekelerini bile anında geçiriyor. Ovalamaya gerek bile kalmıyor. İşte detaylar.
Fırındaki geçmeyen lekeleri ovalamaya gerek kalmadan geçiren formül açıklandı! Gözlerinize inanamayacaksınız

Fırındaki geçmeyen yağ lekelerini ovalamaya bile gerek kalmadan geçirecek o yöntem açıklandı. Temizlik uzmanları tarafından açıklanan bu yöntem herkesin evinde bulunan malzemeler ile doğal olarak oluşturulmaktadır. Kimsayal içeren ve sağlığa büyük zarar veren temizlik malzemelerine gerek kalmadan ovalamadan en etkili yöntem haberimizde yer alıyor. İşte detaylar. 

Fırında yemek pişirdikten sonra fırının içini temizlemek her zaman zor gelmiştir. Fakat yağ lekelerinin iyice yerleşmeden hemen silinmesi yerinde olacaktır. Fakat o hemen silinmediği zaman bile ovalamadan en inatçı yağ lekelerini bile çıkaran bu yöntem temizlik uzmanları tarafından açıklandı. Peki bu yöntem nedir? Hangi malzmeler kullanılmaktadır. İşte detaylar. 

SİRKELİ SABUN KARIŞIMI

Geniş bir kap içerisine sirke ve su ekleyin. Daha sonra bu karışıma sıvı sabun ya da tercihen rendelenmiş sabun ekleyip karıştırın. Yağları ovalamaya bile gerek kalmadan çıkarmak için karbonatı da yine bu karışıma ekleyin. Daha sonra tüm mazlemeleri iyice harmanlayın. Elde etmiş olduğunuz bu karışımı fırının her yerine biz sünger yardımıyla yayın. Daha sonra kuru bir bez ile tekrar üzerinen geçin. İşte bu şekilde en geçmez denilen yağ lekeleri bile kısa sürede kaybolacak ve fırınınız parlak görünmesini sağlayackatır. Fırının tellerini de aynı karışım ile iyice yıkayıp duruluyın. Ardından iyice kurulayıp tekrar yerine takın. İşte bu yöntem ile fırınınız tamamen yeni gibi gözükecek. 

Bu gibi temizlik ipuçlarından haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takip edebilirsiniz. Sizler için temizlik uzmanları tarafından açıklanan karışımları araştırıyor ve sizlere en kısa sürede sunuyoruz.

İlgili Haberler