Tana tane pirinç pilavı yapmanın en pratik yöntemi!

Pirinç pilavı Türk mutfağının en özel yemeklerinin başında gelirken bu yemeğin tane tane kıvamda olması istenmektedir. Pirinç pilavını tane tane yapan pratik yöntem ev hanımlarını usta aşçı yapacak.
Tana tane pirinç pilavı yapmanın en pratik yöntemi!

Türk mutfağının en geleneksel yemeklerinden birisi de pirinç pilavıdır. Ancak ideal kıvamda bir pirinç pilavı yapmak sadece işinin ehli usta aşçıların başarabilecekleri bir durumdur. Pirinç pilavını ideal kıvamda yapmanın zorluğu nedeniyle çoğu ev hanımı bunun püf noktalarını araştırıyor. Usta aşçıların gizlediği pirinç pilavı tarifi ortaya çıktı.

PİRİNÇ PİLAVI NASIL YAPILMALI?

Pirinç yüksek nişasta oranına sahip bir yiyecek olduğu için tane tane olmamasının baş formülü pirinçten nişastayı olabildiğince ayırmaktır. Bunun için çeşitli yollar bulunuyor. Öncelikle pirinçlerin bol suda yıkanması bir miktar nişastayı sökecektir. Ancak bu yeterli olmaz. Zira herkes pirinci yıkıyor ama herkes tane tane pilav yapamıyor.

Pilav yapılmadan önce seçilen ve suda yıkanan pirinçler 10 dakika kadar ılık suda bekletilir. Bu yolla pirinçteki nişastanın büyük kısmı suya geçer ve ayrışır. Pirinçten nişastayı ayırmaya devam ederken son bir işlem daha yapılması gerekiyor. Pirinç tencereye konulup suyu eklendiğinde o suya bir çay kaşığı limon suyu eklemek gerekiyor. Eğer pirinçte halen daha nişasta varsa ve pirinç taneleri birbirine yapışacaksa bunu eklenen limon suyu önleyecektir.

Tane tane pirinç pilavı için pilav piştikten sonra hemen tüketilmemeli ve dinlenmeye alınmalıdır. Bu dinlenme sırasında mümkünse tencerenin kapağına temiz bir bez veya kağıt havlı sıkıştırılır. Böylece tencere içerisindeki buhar muhafaza edilerek tüm pirinçlere yayılacak ve tane tane olacaklardır. 20 dakika bu şekilde demlenmeye bırakılan pilav hem çok lezzetli olacak hem de tane tane kıvama ulaşacaktır.