Çin kestanesi ZEHİRLİYOR! Yerken kontrol edin Çin kestanesi nasıl anlaşılır?

Kışın gelmesi ile birlikte en sevilen yiyecekler arasında olan kestane evlerde pişmeye başladı. Ancak kestane sevenlere kötü haber geldi! Çin’den gelen ve hayvan yemi olarak kullanılan kestaneler zehirliyor! Peki, Çin kestanesi nasıl anlaşılır?
Çin kestanesi ZEHİRLİYOR! Yerken kontrol edin Çin kestanesi nasıl anlaşılır?

Çin kestaneleri, olgunlaşmadan toplandığı için pişerken köpürmeye başlıyor ve yiyen kişiyi zehirleme yoluna kadar gidebiliyor. Bu durumda vatandaşlar Çin kestanesi nasıl anlaşılır? Sorularına da yanıt arıyor. İşte Çin kestanesi hakkında bilmeniz gerekenler..

FİYATI DAHA UYGUN

Yılbaşının gelmesine sayılı gün kala hazırlıklar başladı. Zabıta ekipleri sokaklara çıkarak denetimlerini sıklaştırmaya başladı. Aktarılan son habere göre Bilecik’teki zabıta ekipleri tam 1 ton Çin kestanesi buldu. Bu kestanelerin normal kestanelerden daha büyük olduğu ve fiyatının daha uygun olduğu tespit edildi.

ekran-goruntusu-2023-12-23-115058-min.png

PİŞİRİNCE KÖPÜRÜYOR

Zabıta ekipleri, olgunlaşmadan toplanan Çin kestanesinin pişerken köpürmeye başladığını söyledi. Köpüren kestanelerin tüketilmesinin ise sağlık açısından ciddi zararları olabileceği ifade edilirken, vatandaşlar için “Pişince köpüren kestaneyi sakın tüketmeyin, her yerden alışveriş yapmayın” açıklaması yapıldı.

ÇİN KESTANESİNİN ÖZELLİKLERİ

Ülkemizde de yaygın olarak bulunan Çin kestanesi ancak olgunlaştığında tüketilebilir. Olgunlaşmadan tüketilen Çin kestanelerinin çiğ olarak tüketilmesi zehirlenmeye devam olabilir. Kırmızı kan hücrelerinin birbirine yapışmasına neden olan bu kestane mide bulantısı, ishal, baş dönmesi ve kusma gibi semptomlara neden olabilir.

Kestane kesinlikle pişirilmeden tüketilmemesi gerekiyor. Ortalama olarak bir kestanenin 30 dakika pişirilmesi yeterli olacaktır. Aldığınız kestaneyi mutlaka rengi, şekli, kabuğu, kokusu ve içi açısından kontrol etmeniz önerilmektedir. Bu şekilde zararlı olan kestanelerden uzak durabilirsiniz.