Peteklerinize bunu yaptığınız an gümbür gümbür yanacak ısıtmayan petek derdine son

Kış mevsiminin kendini artık tam olarak hissettirdiği dönemlerde vatandaşlar kombileri yakmaya başladı. Ancak çok sayıda evde peteklerin ısıtmadığından şikayet edenlerin sayısı arttı. Peteklerinize bunu yaptığınız an gümbür gümbür yanacak! İşte işin sırrı
Peteklerinize bunu yaptığınız an gümbür gümbür yanacak ısıtmayan petek derdine son

Kombi aktif bir şekilde çalışmalarına rağmen ne yazık ki petekler bazen istenilen sıcaklığı vermeyebilir. Bu durumda aslında yapılması gerekenler çok basit! Bu yöntem sayesinde petekleriniz artık eskisinden çok daha iyi bir şekilde yanacak. Bu yöntem sayesinde yanmayan petek derdine son!

ARA SIRA YAPILMASI GEREKİYOR

Peteklerin düzenli olarak bakıma girmesi gerekmektedir. Ancak her zaman kombinin yanmamasının nedeni bakım kaynaklı olmayabilir. Petekler aynı zamanda hava birikmesi sebebi ile de yanmayabilir. Daha doğrusu düzgün bir şekilde ısıtma yapmayabilir. Bu durumda peteklerin havasının düzenli bir şekilde alınması önerilmektedir.

KOMBİ KAPALI İKEN YAPIN

Yapmanız gereken şey peteklerde bulunan purjör vanasını bulmak. Purjör vanası genellikle peteklerin sağ ya da sol üst kısmında bulunmaktadır. Vanayı yavaşça çevirin. Vanadan az az su akmaya başlayacaktır. Bu durumda bir kap koyarak suyun bir yere dolmasını sağlayabilirsiniz. İşlemi sıcak su gelene yapın. Aynı zamanda bu işlemi yaparken, mutlaka kombinin kapalı olduğundan da emin olun!

ISI AHA KOLAY İLETİLECEK

Sıcak su gelmeye başlayınca vanayı bu sefer tam tersi yöne çevirip kapatın. Bu yaptığınız işlem aslında peteklerin havasını almanıza yardımcı olacaktır. Peteklerdeki havanın gitmesi ile petekler ısıyı daha kolay bir şekilde iletebilecektir.

DÜZENLİ BAKIM

Peteklerin işlevlerini doğru bir şekilde yaptırabilmesi için mutlaka düzenli bakım yaptırmanız gerekmektedir. Bu işi yapan profesyonel firmalardan destek alarak peteklerinizi yılda 1-2 defa bakıma sokarak olası arızaların önüne de geçebilirsiniz.