Sıkışan kavanoz kapağını açmak hiç bu kadar kolay olmamıştı!

Evlerde sıkışmış kavanoz kapaklarını açmak ev hanımlarının zaman zaman en büyük sorunu haline gelebiliyor. Sıkışmış kavanoz kapağını kolayca açıldığı bir yöntem bulunuyor.
Sıkışan kavanoz kapağını açmak hiç bu kadar kolay olmamıştı!

Türk mutfağında konserve kültürü oldukça gelişmiştir. Yaz aylarında hazırlanan bu tür yiyecekler kavanozlarda saklanıp kışın tüketilmektedir. Ancak bu kavanozlar için uygulanan sıcak vakumlama ile kapakları sıkışıyor. Bu sıkışan kapaklar kavanoz içerisindeki yiyeceği koruyor. Lakin bahsi geçen kavanozların açılması ev hanımlarını zaman zaman çok zorluyor. Bundan dolayı sıkışmış kavanoz kapağının kolay bir şekilde nasıl açılabileceği zaman zaman araştırma konusu yapılıyor.

Sıkışmış kavanozları kolayca açabilmenin bazı yöntemleri bulunuyor. Sadece bir yöntem ile bu sorunun üstesinden gelinmesi zorunlu değil. Bu yöntemlerden birisini tercih edilerek sıkışmış kavanoz kapağı kolayca açılabilir.

EN ETKİLİ YÖNTEMLER!

Sıkışmış kavanoz kapağını kolayca açabilmenin en etkili yöntemi sıcak sudan faydalanmaktır. Bu yöntemde bir kaseye sıcak su konulur. Açmakta zorlanılan kavanozun kapağı sıcak suya gelecek şekilde kasenin içine yerleştirilir. 30 saniye bekletildikten sonra kavanoz kaseden çıkarılır. Sıcak su metaller üzerinde genleşme sağlayacağı için kavanoz kapağı artık kolayca açılacaktır.

Kavanozları kolayca açmanın bir diğer yöntemi ise bulaşık eldivenidir. Bu yöntemde bulaşık eldiveni takılarak kavanoz açılmaya çalışılır. Kavanoz açmaya çalışırken eliniz kaymayacağı için sonuca ulaşılacaktır. Bu yöntem bulaşık eldiveni ile değil de streç film ile de denenebilir.

Etkili yöntemlerden birisi ise kavanozun içerisinde sıkışan havayı almaktır. Bunun için çatal, kaşık, bıçak gibi ince uçlu metaller kullanılır. Bu metaller kavanoz kapağının kenarına yerleştirilerek kapağın havasının alınması için güç uygulanır. Bu işlem başarılı olunca bir ses çıkacaktır. Bu ses çıktıktan sonra sıkışan hava alınmış demektir. Kavanoz kapağı kolayca açılır hale gelmiş olacaktır.