Sakın akşam yemeğinden sonra çay içmeyin! Sebebi sizi şoke edecek

Ülkemizin en sık tüketilen içeceklerinin başında çay geliyor. Çayı sadece kahvaltıdan sonra değil, gün içerisinde hemen hemen her anımızda tüketebiliyoruz. Ancak özellikle akşam yemeklerinden hemen sonra tüketilen çayın zararları ortaya çıktı.
Sakın akşam yemeğinden sonra çay içmeyin! Sebebi sizi şoke edecek

Demli seven olduğu gibi açık içen de bulunuyor! Çay ülkemizin en önemli sıcak içeceklerinin başında geliyor. Uzmanların açıklamasına göre yemekten sonra çay içerken mutlaka dikkat etmek gerekiyor. Çünkü yemekten hemen sonra içilen çay bazı sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

YEMEKTEN SONRA ÇAY İÇENLER DİKKAT

Türk toplumunda ne yazık ki hemen yemekten sonra çay içme alışkanlığı bulunuyor. Ancak yapılan araştırmaların sonucuna göre yemekten hemen sonra tüketilen çay demir emilimini azalttığı gibi demir eksikliğine de yol açabiliyor.

SICAK İÇMEYİN

Bir diğer uyarı da çayın sıcaklığı ile ilgili. Çayın çok sıcak içilmesi halinde yemek borusuna zarar verebileceği ifade ediliyor. Uzun vadede yemek borusu kanserine kadar gidebilen bu durum karşısında çayı çok sıcak bir şekilde tüketmemeniz gerekiyor.

ÇAYIN FAYDALARI NELER?

Çayı düzenli olarak tüketildiğinde de bazı yararları olduğunu göz ardı edemeyiz. İçerisindeki antioksidan özelliği sayesinde insan vücudunda pek çok olumlu yararının olduğu çayın bazı yararları şu şekilde sıralanabilir:

Çay kalp sağlığına yarar sağlamaktadır. Yapılan araştırmalara göre günde üç bardak siyah çay tüketiminde kalp hastalığı gelişimi yüzde 11 oranında azalıyor.

Bağırsak hastalığına iyi geliyor. Bunun yanı sıra siyah çay içinde bulunan polifenoller iyi bakterilerin büyümesini teşvik ediyor. Başta salmonella gibi kötü bakterilerin büyümesini engelleyen siyah çay, sağlıklı bağırsak dengesini korumaya yardımcı oluyor.

Çayın aynı zamanda kan şekeri seviyesini düşürebileceği ifade ediliyor. Yapılan araştırmalar sonucunda siyah çayın insülin seviyesini 15 kattan fazla artığını gösteriyor.