Bozulan ve sıkışan fermuarı düzelten terzi sırrı ortaya çıktı!

Kıyafetlerde bozulan fermuarlar oldukça can sıkıcı olabiliyor. Terzilerin bozulan fermuarları basit bir yöntemler düzelttikleri biliniyor. Sıkışan veya bozulan fermuar nasıl düzelir?
Bozulan ve sıkışan fermuarı düzelten terzi sırrı ortaya çıktı!

Kıyafetlerde bozulan fermuarlar sık sık rastlanılan bir durumdur. Fermuarların sıkışması veya bozulması durumunda herkes terzilerin yolunu tutuyor veya o kıyafetten umudunu kesiyor. Ancak terziye gitmek için vakti olmayanlar kolay bir yöntemle bu kıyafetlerdeki sorunları ortadan kaldırabiliyorlar. Pantolonlarda veya montlarda sık sık karşılaşılan durumu düzeltmenin basit bir püf noktası bulunuyor.

BOZULAN FERMUAR NASIL DÜZELTİLİR?

Bozulan fermuarı düzeltip yeniden çalışır hale getirebilmek için bazı malzemelere ihtiyaç duyulabiliyor. Kullandıkça fermuarlarda aşınmadan dolayı bir sertlik oluşabiliyor. Öncelikle bu sertliğin ortadan kaldırılması gerekiyor. Metal malzemenin kolay kolay yumuşamayacağı biliniyor. O zaman yapılması gereken mekanizmanın hızlı bir şekilde çalışmasını sağlamak. O da fermuarın yağlanması ile mümkün.

Fermuarı yağlamak için bir pamuk çubuğuna ihtiyaç duyuluyor. Bu pamuk çubuğunun ucuna bebek yağı veya balmumu damlatılır. Ardından ise fermuarın dişleri bu pamuk çubuk ile yağlanır. Bu şekilde fermuar mekanizması düzgün bir şekilde çalışacaktır.

Bir diğer yöntem ise fermuarın dişlerinin arasında biriken tozları temizlemek oluyor. Bunun için de pamuk çubuk kullanılır. Birkaç damla alkol damlatılan pamuklu çubuk ile fermuarın dişleri temizlenerek sorun giderilir.

Fermuarın dişlerinden birisi kırıldıysa pense ve çengelli iğne ile de tamir etmek mümkündür. Bunun için yapılacak olan işlem kırık dişin düzeltilmesidir.

Fermuarda eğer kırıklık varsa ve bu kırıklık çok fazla ise o zaman uygulanacak herhangi bir yöntem bulunmuyor. Bu durumda yapılması gereken bir terziden yardım almaktır. Fermuar komple değiştirilerek bu sorun çözülür. Terzilik deneyimleri olmayanları fermuar değiştirmesi pek kolay olmayacağı için bu işlemi bir terzinin yapması daha uygundur.