Mandalinayı yemeden önce tatlı mı ekşi mi olduğunu bu şekilde anlayın

Kış aylarının en sık tüketilen meyveleri arasında olan mandalina bazen olması gerektiğinden daha ekşi olabiliyor. Kimileri bu tadı sevse de çoğu mandalinanın ekşi olmasından memnun değil! Mandalinayı yemeden önce tatlı mı ekşi mi olduğunu anlayın!
Mandalinayı yemeden önce tatlı mı ekşi mi olduğunu bu şekilde anlayın

C vitamini açısından son derece dolu olan ve bu mevsimde fiyatının en uygun olduğu meyveler arasında olan mandalinayı artık bu yöntem sayesinde hep tatlı tüketeceksiniz!

Lezzetli ile çok sevilen mandalina genellikle akşam oturmalarında ya da gün içerisindeki meyve saatlerinde sık sık yenir. Büyük küçük herkesin bayıldığı bu lezzette size öneli bir ipucu vereceğiz! Mandalinanın tadına bakılmadan tatlı olduğu anlaşılır mı? Mandalina seçerken nelere dikkat edilmeli?

Mandalinanın tam zamanının olduğu bu dönemde fiyatlar da pek çok yerde uygun! Bu sebeple uzmanlar C vitamini açısından bol bol mandalina tüketilmesini öneriyor.

3392750-b1d55dbf9dfc36f1a9ad4181d3af3ea8.jpg

RENGİNE DİKKAT EDİN

Mandalina seçerken, dikkat etmeniz gereken en önemli nokta rengidir. Seçeceğiniz mandalinanın renginin koyu turuncu olmasına özen göstermelisiniz. Genel olarak sarı ve yeşil renklerinin hakim olduğu mandalinaların tadı, diğerlerine göre biraz daha ekşi olabilir.

ORTA KISMINI KONTROL EDİN

Rengin dışında dikkat edebileceğiniz bir diğer nokta da mandalinanın orta kısmındaki sertlik olacaktır. Soyma kısmının yumuşak olması mandalinanızın tatlı olduğunu, biraz sert bir yapıya sahip olan mandalinaların tadının ekşi olduğu bilinmektedir.

İlginizi çekebilecek diğer haberler:

Mandalina seçerken bu noktada dikkat ederek, daha tatlı ve lezzetli mandalinalar tüketebilirsiniz.