Haşlanmış yumurtayı 5 saniyede soyduran yöntem!

Besin değerleri açısından oldukça zengin bir yiyecek olan haşlanmış yumurta için en çok karşılaşılan sorun kolay soyulmaması oluyor. Bu sorunu çözmenin basit bir yöntemi bulunuyor.
Haşlanmış yumurtayı 5 saniyede soyduran yöntem!

Kahvaltıların olmazsa olmazı olan haşlanmış yumurta besin değerleri ve dağladığı faydalar açısında bulunmaz bir nimet olarak görülüyor. Tok tutucu özelliği ile kahvaltı menülerinde yer alan haşlanmış yumurta diyet listelerinde de önemli bir yere sahiptir. Bu kadar çok faydası olan ve en ucuz protein kaynağı olarak bilinen haşlanmış yumurtanın kolay soyulmaması insanları çileden çıkarabiliyor.

Haşlanmış yumurta yemek isteyenler bu yumurtanın kabuklarının kolay soyulmaması ile sıkıntı yaşayabiliyorlar. Hatta kolay soyulmadığı ve vakit kaybettirdiği için bu değerli besinden uzak duranların da sayısı bir hayli fazla. Oysa haşlanmış yumurtayı kabuğundan kolayca ayırmanın bazı püf noktaları bulunuyor.

KABUKLARI ÇOK KOLAY SOYDURAN PÜF NOKTASI

Haşlanmış yumurtanın kolay soyulması isteniyorsa bunun oldukça basit bir yöntemi bulunuyor. Öncelikle yumurtanın haşlandığı suya dikkat etmek gerekiyor. Bu su daha kaynamaz tuz ve karbonat ile takviye edilmelidir. Bir çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karbonat eklenirse haşlanmış yumurta çok kolay bir şekilde soyulacaktır. Bu yöntemin tek dezavantajı ise suya tuz atılacağı için yumurtanın pişme süresi 1-2 dakika daha uzayacaktır. Ancak yumurta çok rahat bir şekilde soyulacak ve yerken büyük bir kolaylık sağlayacaktır.

Haşlanmış yumurtanın kabuklarını erken soyduran farklı yöntemler de bulunuyor. Piştikten sonra yumurtanın soğuk suya daldırılması bir diğer yöntemdir. Ancak bu yöntemin çalışması için yumurtanın tamamen soğumasının beklenmesi gerekir. Haşlanmış yumurtayı sıcak yemek isteyenler için bu yöntem doğru bir yöntem değildir.

Yumurtanın en sağlıklı hali az pişmiş haşlanmış yumurta olarak belirtilmektedir. Bunun için ise daha farklı püf noktaları vardır.