Sadece bir kaşığı öksürüğü söküp atıyor o malzeme her evde var

Öksürük son dönemlerde pek çok kişinin şikayet ettiği konuların başında geliyor. O karışımdan sadece bir kaşık yemek bile öksürüğü ciddi anlamda söküp atıyor. Hazırlaması da son derece kolay olan o karışım için her evde olan o malzeme yeterli!
Sadece bir kaşığı öksürüğü söküp atıyor o malzeme her evde var

Kış demek öksürük demek, öksürük demek pek çok kişi için kabus demek! Günlük hayatın verimini düşüren ve gece uykularının kötüleşmesine neden olan öksürükten doğal yollar ile kurtulmak isteyenlerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.

Sadece bir kaşığının bile şifa deposu olarak adlandırıldığı o karışım sayesinde öksürüğünüz hafifleyecek ve daha rahat bir uykuya geçebileceksiniz.

PEKMEZİN FAYDALARI

Pekmez, içerisinde barındırdığı B vitamini ve antioksidanlar sayesinde kişileri bağışıklığını yükseltmektedir. Hem vitamin hem de mineraller arasından zengin olan pekmez, doğal bir enerji kaynağıdır. Halk arasında kan yapımına yardımcı olması ile de bilinen pekmez, kış aylarında ısınmak için en çok tüketilen besinler arasında bulunmaktadır.

PEKMEZ VE TEREYAĞI İKİLİSİ

Pekmez ve tereyağı karışımı bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olması ile bilinmektedir. Aynı zamanda öksürüğün atılmasını ve balgamın sökülmesini de kolaylaştırmaktadır. Genel olarak kış aylarında hem bağışıklık güçlendirilmesi hem de öksürüklerin kesilmesi için kullanılan doğal bir yöntemdir.

PEKMEZ VE TEREYAĞI KARIŞIMININ HAZIRLANIŞI

İlk olarak pekmez ve tereyağını küçük bir cezveye alın. Tereyağını eritene kadar kısık ateşte karışımı bekletin. Ufak bir kaynatmadan sonra karışımı ocaktan alın. Hafif bir ılımadan sonra içerisine limon ekleyin. Gün içinde sabah ve akşam 1’er kaşık şeklinde tüketebilirsiniz.

Not. Bu içeriğimiz tedavi niteliği taşımamaktadır. Alerjisi olan kişilerin kullanmadan önce mutlaka doktora tanışması önerilmektedir.