Bulaşık makinesinde çizilen bardakları kurtarmanın püf noktası!

Bulaşık makineleri büyük bir rahatlık sağlıyor olsalar da özellikle bardakları zaman içerisin çizebiliyorlar. Bulaşık makinesinin çizdiği bardakları kurtarmak mümkün mü?
Bulaşık makinesinde çizilen bardakları kurtarmanın püf noktası!

Bulaşık makineleri bugünün evlerinde en büyük yardımcılardan birisi haline geldi. Günlük yaşam koşuşturmasında yorulan kadınların imdadına bulaşık makineleri yetişiyor. Ancak bulaşık makineleri sorunsuz bir bulaşık vaat edemiyorlar. Bulaşık makinelerinde bulaşıklar tertemiz yıkansalar da zamanla özellikle bardaklarda çizikler görülebiliyor.

Bulaşık makinelerinde bardakların çizilmesinin ana nedeni tuz ve parlatıcının doğru oranda kullanılmamasından kaynaklanıyor. Su sıcaklığı da bunda etkili oluyor. Sonunda ise bardaklarda çizikler meydana geliyor. Genellikle çizilen bardakların düzeltilemeyeceği düşünülerek çöpe atılıyorlar. Bu da başlı başına bir israf oluyor. Oysa bulaşık makinelerinin çizdiği bardakları eski görünümlerine kavuşturmak mümkün.

ÇİZİLEN BARDAKLAR NASIL DÜZELİR?

Bulaşık makinesinin çizdiği bardaklara eski görünümünü geri getirmek için az bilinen bir formül bulunuyor. Bunun için bir paket karbonat gerekiyor. Genişçe bir kaba bir paket karbonat dökülür. Ardından yarın çay bardağı da parlatıcı eklenir. Sonrasında da sıcak su eklenir. Bu oluşan karışımın bulunduğu kaba çizilmiş bardaklar konulur. Bardakların her yerinin suyun içerisinde kalması gerekir. Ardından ise yarım çay bardağı limon tuzu ile yarım çay bardağı da sirke eklenir. Yarım saat bu karışımın içerisinde bekleyen bardaklarda tek bir çizik kalmayacaktır.

PORSELENLERİ ESKİ HALE GETİRMEK MÜMKÜN!

Sadece bardaklar değil porselenler de bulaşık makinesinde çizilebiliyor veya zamanla matlaşabiliyor. Onlar için ise ayrı bir formül uygulanıyor. Porselenin yüzeyine önce karbonat sürülür. Sonrasında ise bir limon ikiye bölünür ve limonlar karbonat ile beraber çizilen yerlerde gezdirilir. Bu şekilde porselenlerdeki çizikler ve matlaşma da sona erecektir.