Evinizi olduğundan büyük gösterecek 5 püf noktası!

Evlerin küçük görünmesi oldukça can sıkıcı olabiliyor. Yapılacak bazı işlemlerle evler olduğunda büyük görünüp daha ferah bir atmosfere ulaşabiliyor.
Evinizi olduğundan büyük gösterecek 5 püf noktası!

Evlerin iç dekorasyonu tahmin edildiğinden çok daha fazla büyük bir öneme sahiptir. İç dekorasyonu düzgün yapılmayan büyük bir ev, iç dekorasyonu çok düzgün yapılan küçük bir evden kötü görünebiliyor. Evlerin ferah, aydınlık ve iç açıcı olabilmesi için bazı püf noktaları bulunuyor. Bunları uygulayanlar evlerini çok farklı bir görüntüye kavuşturabiliyorlar.

DUVARLAR AÇIK RENKLİ OLMALI!

Bir evin olmazsa olmazı açık renkli duvara sahip olmasıdır. Eğer evin duvarı kapalı renk ile boyanmışsa kasvet o evden çıkmaz. Açık renk duvar eve genişlik de verecektir. Bu şekilde evlerin olduğundan büyük görünmesinin ilk adımı atılır. Ancak bunun tek başına yeterli olmayacağı unutulmamalıdır.

MUTLAKA AYNA KULLANILMALI!

Aynaların dekorasyon için büyük bir etkisi vardır. Bir evde ayna varsa yapacağı yansıma evi olduğundan büyük gösterir. Aynı zamanda ışığı da yansıtacağı için ev daha aydınlık olacaktır. Bu şekilde evin dekorasyonunun ikinci adımı da atılmış olur.

AZ EŞYA KULLANILMALI!

Bir evi geniş göstermenin baş ilkelerinden birisi de az eşya kullanımıdır. Eğer fazla eşya ile ev doldurulursa alan daralacaktır. Bu daralan akan da evi olduğundan küçük gösterecektir. Bunun için eşyalar olabildiğince azaltılırsa daha geniş bir ev konsepti elde edilecektir. Çok eşyalı bir ev oldukça sıkıcı bir havaya sahip olur.

MOBİLYALAR FONKSİYONEL OLMALIDIR

Ev içerisindeki mobilyalar çok fonksiyonlu olmalıdır. Bu şekilde eşyaların kullanım verimliliği de artmış olur. Örneğin çekmeceli masa kullanılırsa hem çekmece için ayrı hem de masa için ayrı eşya olmamış olur. Bu şekilde örnekler çoğaltılabilir.

SÜRGÜLÜ KAPILAR!

Ev dekorasyonunda sürgülü kapılar da önemlidir. İçeriye veya dışarıya açılan kapılar yerine sürgülü kapılar kullanılması evin geniş görünümünü destekleyecektir.