Sabahları aç karnına dişinizi fırçaladıktan sonra bunu yapın! Bağırsaklar pırıl pırıl olacak

Bağırsakların düzenli bir şekilde çalışmaması, günlük hayatı ciddi olarak etkileyebiliyor! Bu durumun önüne geçebilmek adına her sabah bunu yapmanız yeterli olacak! İşte bağırsakları pırıl pırıl yapacak o yöntem..
Sabahları aç karnına dişinizi fırçaladıktan sonra bunu yapın! Bağırsaklar pırıl pırıl olacak

Şişkinlik, ödem ve hazımsızlık gibi pek çok durum bağırsakların sağlığını bozabilir. Bu durum da ne yazık ki günlük hayatınızı olumsuz olarak etkileyebilir. Bu tür sorunların önüne geçmek için bağırsakların temizlenmesi gerekiyor. İlaç kullanmak yerine her sabah yapacağınız bu yöntem bağırsakların tertemiz olmasına yardımcı olacak.

Konu ile ilgili açıklama Beslenme ve Diyet Uzmanı Buket Adanç tarafından geldi. Bağırsakların sağlıklı bir şekilde çalışması için bağırsakları destekleyecek ürünleri tüketmek gerekiyor. Bağırsakların sağlıklı bir şekilde çalışması için tüketmeniz gereken o besinlerden bazıları..

BAĞIRSAKLARIN SAĞLIĞINI DÜŞÜNÜN

Bağırsakların sağlığını düşünmek için düzenli beslenmek şart! Gün içinde mutlaka bağırsakların çalışmasını destekleyecek posalı gıdaların tüketilmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra probiyotik tüketmek ve yeterli miktarda su içmek gerekmektedir.

SABAHLARI AÇ KARNINA SU İÇTİKTEN SONRA..

Özellikle sabahları aç karnına dişlerinizi fırçaladıktan sonra su içmek önerilmektedir. Bu şekilde bağırsakların yüzeyi temizlenerek, gün içerisinde yaşanabilecek bağırsak problemlerinin de önüne geçmiş olacaksınız.

Aynı zamanda kayısı, hurma, incir ve kuru elma gibi meyveler de bağırsak yüzeyindeki kayganlığı artıracaktır. Bağırsak temizliği için düzenli olarak tüketilmesi önerilmektedir.

BAĞIRSAKLARI ÇALIŞTIRAN BESİNLER

Bağırsakları çalıştıran besinler de bu noktada sık sık araştırılmaktadır. Bağırsakları çalıştıran besinlerden bazıları şu şekilde sıralanabilir.

  • Chia tohumu, keten tohumu
  • Zeytin ve zeytin yağı
  • Üzüm, ıspanak, pazı, enginar
  • Erik, elma, avokado, kivi

Genel olarak bağırsakları çalıştıran besinler bu şekildedir. Ancak düzenli olarak su tüketerek bağırsaklarınızın verimli çalışmasına katkıda bulunabilirsiniz.