Kasapların sırrı ortaya çıktı! Evde Afyon sucuğu yapmanın en kolay yolu!

Türkiye’de sucuk denildiğinde akla iki il gelmektedir. Bunlardan birisi Kayseri olurken diğer Afyon oluyor. Kasapların Afyon sucuğu yapmak için sırları ortaya çıktı.
Kasapların sırrı ortaya çıktı! Evde Afyon sucuğu yapmanın en kolay yolu!

Sucuk, Türk mutfağının en geleneksel yiyeceklerinin başında geliyor. Ancak bugünlerde hilesiz bir sucuk bulmak oldukça güç. Hilesiz sucuk yapılsa dahi fiyatı cüzdanlara ağır darbeler indirebiliyor. Bunun için de evde sucuk yapımı araştırmaları hız kazandı. Kaliteli sucuk evde yapılabilir mi? Kasapların Afyon sucuğu sırrı ne?

15 KİLOGRAM KIYMA KULLANILAN TARİF!

Sucuk yapıldıktan sonra uzun süre saklanabildiği için yapımı genellikle yüksek ölçülerde yapılmaktadır. Hatta Anadolu’da komşular bir araya gelerek evlerde sucuk yapabiliyorlar. Afyon sucuğunun sırrı ise içerisine katılan malzemelerde olabiliyor.

15 kilogram az yağlı dana kıyma alınır. Bu kıyma sinirlerinden arındırılmış etten çekilmelidir. Sonrasında da 1 kilogram dana yağı eklenir. Ardından ise sıra baharatlara gelmektedir. 300 gram kimyon, 300 gram karabiber, 300 gram acısız toz biber, 300 gram acılı toz biber, 300 gram pul biber, 40 baş sarımsak, 3 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı çemen ile karışım hazırlanmalıdır.

Sarımsaklar rondodan geçirilir ve tüm malzemeler karıştırılır. Çok iyi yoğurmak gerekecektir. Sonrasında hazırlanan karışım 3 saat dinlendirilir. Sonrasında kıyma makinesine huni takılır. Bağırsaklar bu huniye takılarak sucuklar doldurulur. Sonrasında bu sucuklar serin ve kuru yerde kurutulur. Hazırlanan ve kurutulan sucuklara küçük küçük delikler açılarak havaları alınır. Sonrasında ise sucuklar tüketime hazırdır. En ideal saklanması ise dondurucuda olacaktır. Tüketilecek kadar dondurucudan çıkartılarak kullanılır.