Bulaşık makinesine SAKIN çamaşır suyu koymayın! Sebebini duyunca bir daha koymayacaksınız

Bulaşık makineleri özellikle ev hanımlarının en büyük kurtarıcıları arasında! Bulaşıkların daha temiz yıkanması için günümüzde pek çok kişi bulaşık makinesi deterjanının yanı sıra çamaşır suyu da kullanıyor. Ancak makinenizin içine sakın koymayın! Çünkü..
Bulaşık makinesine SAKIN çamaşır suyu koymayın! Sebebini duyunca bir daha koymayacaksınız

Bulaşık makinesinin daha temiz yıkaması ve bazı kokuların giderilmesi için hemen hemen herkes çalıştırmadan önce çamaşır suyu kullanmaya başladı. Peki, çamaşır suyu neden bulaşık makinesine konulmaz, zararı ne? Merak edilenler haberimizde!

Bulaşık makinelerinin doğru ve temiz yıkaması için makineye uygun olan deterjanlardan kullanmak gerekiyor. Farklı deterjan ya da temizlik ürünlerinin kullanılması makinenin verimli çalışmasına engel olacaktır. Bu ürünlerin başında da çamaşır suyu geliyor!

BULAŞIK MAKİNESİNE NE KONULUR?

Çamaşır suyu içerisinde barındırdığı kimyasallar sebebi ile kullanılması çok fazla tavsiye edilmeyen temizlik ürünleri arasında yerini alıyor. Bulaşık makineleri için de genel olarak parlatıcı, tuz ve bulaşık makinesi tableti kullanılması öneriliyor.

BULAŞIK MAKİNESİNE NEDEN ÇAMAŞIR SUYU KONULMAZ?

Uzmanlara göre çamaşır suyu çözücü ve temizleyici etkisi çok yüksek olan ağır kimyasallar içeren bir temizlik ürünüdür. Çamaşır suyu genellikle beyaz çamaşırlar için tercih edilmektedir. Bulaşıklar için kullanılan çamaşır suyu, tabakların ve bardakların daha temiz olmasına yardımcı olmasına rağmen iyi bir şekilde durulanmadığında sağlık açısından ciddi sonuçlara sebebiyet verebilmektedir.

İlginizi çekebilecek diğer ipucu haberlerinden bazıları:

Sağlık açısından bulaşıklar için çamaşır suyunun kullanılması tavsiye edilmemektedir.

Bulaşıklar için çamaşır suyunun kullanılması halinde bol bol durulama yapmak gerekmektedir. Bu da su tasarrufu açısından olumsuz bir durum oluşturacaktır. Bulaşık makinelerinize iyi temizlemesi için çamaşır suyu yerine karbonat ve sirke gibi doğal temizleyici ürünlerin kullanılması tavsiye edilmektedir.