Çamaşır makinesine 1 kaşık ekleyin kıyafetleriniz yeni alınmış gibi olsun!

Giyeceklerin zamanla deforme olup renklerinin atması sık sık karşılaşılan bir sorun oluyor. Çamaşır makinesinde giyecekler yıkanırken yapılacak küçük bir dokunuş ile kıyafetlerin kullanım ömrü uzuyor.
Çamaşır makinesine 1 kaşık ekleyin kıyafetleriniz yeni alınmış gibi olsun!

Giyeceklerin kullanım süreleri üzerinde oldukça karmaşık durumlar yaşanabiliyor. İnsanlar kıyafetlerinin bazılarının kısa sürede yıpranması ile karşılaşabiliyorlar. Genellikle deforme olan kıyafetler moral bozucu olabiliyor. Çok sevilen bir kıyafetin deforme olup renginin atması onun bir daha kullanılamaması anlamına gelebiliyor. Ancak bunun çözüm yolunun oldukça basit olduğunu sadece deneyimli ev hanımları biliyorlar.

KIYAFETLERİN RENGİ NEDEN SOLAR?

Kıyafetlerin renklerinin solup atmasının altında farklı nedenler olabilir. Öncellikle o kıyafetin üretilmiş olduğu malzemenin bir kullanım ömrü bulunmaktadır. Ancak ana sebep bu değildir. Güneş etkisi, kullanım sıklığı, yıkama satısı ve şekli bir kıyafetin kullanım ömrünü belirliyor. Çamaşır makinelerinde kıyafetler sık yıkandığında solabiliyor. Deforme olan kıyafetlerin geri döndürülmesi ise imkansız değil.

Solan ve sararan bir kıyafeti eski haline getirmek oldukça basit bir yöntemden geçmektedir. Bunun için yapılması gereken işlem kıyafetler çamaşır makinesine yıkanmak için konulduğunda makineye şeker eklemektir. Bu bir çay kaşığı şeker de olabilir veya bir küp şeker de olabilir. Bu şekerin etkisi ile beraber çamaşır makinesinde kıyafetler çok daha iyi bir şekilde yıkanabilecektir. Sararan ve solan renkler bu sararmanın şeker etkisi ile sökülmesi ile sona erecektir. Bu şekilde çamaşır makinesinden yüksek performans alınarak gözden çıkarılan kıyafet yeniden giyilebilir hale gelecektir.

Kumaş üzerinde şekerin mucize bir etkisi bulunmaktadır. Ortaya çıkan kimyasal etki ile şeker kumaş giyecekler için bir koruyucu zırh görevi görüyor. Doğal ipek, kaşmir, yün ve bunun gibi kıyafetleri yıkarken çamaşır makinesine şeker eklemek bu giyeceklerin kullanım ömrünü şaşırtacak derecede uzatabilecektir.