Nohut pişirme tekniğinde asrın sırrı açıklandı! Artık 1 gece önce ıslamaya gerek yok

Kış aylarının en sık tüketilen baklagilleri arasında olan nohut pişirmede resen asrın tekniği açıklandı! Çoğumuz nohut pişirmeden 1 gece önce yumuşaması ve daha kolay pişmesi için ıslıyoruz. Ancak bu teknik ile nohut ıslamaya gerek kalmayacak!
Nohut pişirme tekniğinde asrın sırrı açıklandı! Artık 1 gece önce ıslamaya gerek yok

Türk mutfağının en çok sevilen yemekleri arasında olan etlisi kadar etsiz hali de tüketilen nohut salataları ve mezeleri de lezzetlendiriyor. Nohudu akşam ıslamadan pişirmek isteyenler için o teknik açıklandı!

ISLAMADAN NOHUT PİŞİRME

Eğer vaktiniz yok ve nohudu hemen pişirmek istiyorsanız, o işin sırrı da açıklandı. Pişireceğiniz kadar nohudu tencereye alın ve üzerine su koyup ortalama olarak 1 saat kadar tencerede kaynatın. Ocağın altını kapattıktan sonra 1-2 küp buz atarak suyun ılımasını bekleyin. 1 saatin sonunda nohutlarınız pamuk gibi yumuşacık olacak.

Daha sonra salça ve soğan ile nohutlarınızı buluşturup bu eşsiz lezzeti tadabilirsiniz.

NOHUT NASIL ISLANIR?

Tekniğe gerek yok, ben klasik yöntemle nohudu ıslayarak pişirmek istiyorum diyenler için de teknik açıklandı. Nohudu ıslamak için tercih edeceğiniz suyun ılık olması büyük önem taşıyor. Sıcak olan su nohutları daha da sertleştirecek ve pişme süresini uzatacaktır. Bu sebeple akşam ıslayacağınız nohutların suyunun ılık olması ve bir miktar tuz atılması gerekmektedir.

Bazı tariflerde bir çay kaşığının yarısı kadar da karbonat atılabileceği ifade ediliyor. Ancak karbonatın tadını değiştirdiğini söyleyenler de mevcut!

İlginizi çekebilecek diğer ipucu haberleri:

Islanan nohutları ertesi gün yıkayıp, düdüklü de sadece 30 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.