Kahveciler tarif için sıraya girecek! Ödüllü çay demleme tekniği!

Türkiye’de en çok tüketilen içecek açık ara çay olduğu biliniyor. İyi bir çay nasıl demlenir? Ödüllü çay demleme tekniği ile herkes kolayca ideal kıvamda çay demleyebilecek.
Kahveciler tarif için sıraya girecek! Ödüllü çay demleme tekniği!

Türk kültüründe çok büyük bir çay kültürü de bulunmaktadır. Türkiye’de insanlar neredeyse her bahane ile çay içmektedirler. Kahvaltılarda sıklıkla tüketilen çay gün içerisinde de tüketilmektedir. Günün her saati çay tüketme imkanı bulanlar tam bir çay tiryakisidirler.

Çaya tiryaki seviyesinde tutkun olan insanların damak tadı da oldukça gelişmiştir. Bundan dolayı iyi bir çay ile kötü bir çay bu kişilerce kolayca ayırt edilebilir. İyi çay demlemenin çeşitli püf noktaları olsa da çay demlemenin farklı teknikleri bulunmaktadır. İyi çay demlemek için yapılması gereken işlemler ise ödüllü çay demleme tekniği ile ortaya çıktı.

ÖNCE SU SONRA ÇAY!

Çay demlenirken çok yapılan kritik bir hata bulunuyor. Genellikle insanlar çayı demliğe koyduktan sonra üzerine sıcak su eklemektedirler. Bu yapılan en büyük hayatır. Lezzetli bir çay demlenmek isteniyorsa önce su konulmalı ve onun üzerine çay eklenmelidir. Çay eklendikten sonra demlik yerinden dahi oynatılmamalıdır. Demini yavaş yavaş alan çayın taneleri dibe doğru çökecektir. Demlik üstünde çay tanesi kalmadığında ise çay demlenmiş olur.

Çay demlendikten sonra uzun süre saklanmamalıdır. 1 saat içerisinde tüketilmesi gerekmektedir. Kalan çay bayatlayacaktır ve lezzetini kaybedecektir. Ayrıca çay demlendikten sonra ısıtılmamalıdır.

Lezzetli çay için demlenen çayın içerisine bir küp şeker eklenirse yine damaklarda tat bırakan bir çay demlenmiş olur. Çayın lezzetini yükselten bu formül çok bilinmemektedir.

Yine lezzetli çay demlemenin kritik bir detayı da kullanılan çayın kalitesidir. Çayın iyi marka olması iyi çay olacağı anlamına gelmemektedir. Kaliteli çay yıllanmış çaydır. 2023 yılında üretilmiş çayı o yıl kullanırsanız lezzet alamazsınız. Ancak bu çay 1 yıl bekledikten sonra kullanılırsa lezzet farkı zirve yapacaktır.