Öksürüğü hemen ortadan kaldırıyor! 1 paketi sadece 20 TL

Kış ayı gelmeye başlayınca hava sıcaklıkları aniden düşmeye başlıyor. Bağışıklığı çok da kuvvetli olmayanlar bu durumda hemen hastalanabiliyor. İşte bu durumda kullanıma çıkan o ürün öksürüğü kestiği gibi paketinin 20 TL olduğu belirtildi.
Öksürüğü hemen ortadan kaldırıyor! 1 paketi sadece 20 TL

Havalar soğuğunca hemen herkesin aklına ıhlamur geliyor! Kış aylarında büyük ilginin görüldüğü ıhlamur için vatandaşlar aktarlara akın etmeye başladı. Konu ile ilgili Bolu’da aktar esnafı olan Mehmet Karaman “Türk milletinin ilk müracaat ettiği ürün ıhlamur” dedi.

DALINDAN TOPLANIYOR

Bolu bölgesinde hava sıcaklıklarının düşmesi ne yazık ki soğuk algınlığı vakalarının artmasına neden oldu. Bu durumda ortaya çıkınca herkes ıhlamuru araştırmaya başladı. 50 gramlık paketler halinde satılan ıhlamurun fiyatının 20 TL olduğu belirtildi. Dalından tazecik toplanan ıhlamur şifa niyetine Bolu’daki aktarlarda satışa çıkmaya başladı.

Karaman, yaptığı açıklamasında gribal hastalıklar denilince akla gelen ıhlamurun pek çok hastalığa çare olduğunu ifade ederek, “Gribal hastalığı olanların ilk tercih ettiği ürün ıhlamurdur. Türk milletinin hep öyledir yani senelerden beri, ilk müracaat ettiği ürün ıhlamur. Öksürüğü olan, grip olan. Soğuk algınlığı, öksürük için. İyi uyutur, rahatlatır, terletir" dedi.

20 TL’DEN SATILIYOR

Havaların serinlemesi ile birlikte vatandaşların daha fazla talep göstermeye başladığını ifade eden Karaman, “Vatandaşın talebi yavaş yavaş artmaya başladı. Ama kışa doğru daha çok artar. 50’şer gramlık poşetlere ıhlamurları dolduruyoruz. 50 gramlık poşeti, 20 liraya satıyoruz. Fiyatları normal, bir bardak çay zaten 20 lira. 50 gramlık poşetten, 20-25 bardak ıhlamur çıkar. Yeni ürünler geldi. Bunlar yeni ürün şu anda sattıklarımız” dedi. Ürünlerin tezgahta yerini almaya başladığını ifade eden Karaman, ıhlamurun adaçayı, zencefil ve zerdeçalla birlikte kullanılabileceğini de sözlerine ekledi.