Kütür kütür salatalık turşusu için turşu kurarken içine bir avuç eklemek yeterli

Evlerde kış hazırlıkları tüm hızı ile devam ederken turşu kurmak isteyenlere püf noktası açıklandı. Turşunun yumuşamaması için bunu yapmak yeterli!
Kütür kütür salatalık turşusu için turşu kurarken içine bir avuç eklemek yeterli

Kütür kütür salatalık turşusu için turşu kurarken içine bir avuç eklemek yeterli - Evlerde kış hazırlıkları tüm hızı ile devam ederken domates konserveleri tamamlanırken yerini kışlık turşular aldı.

Özellikle de kışlık turşu kurmak isteyen ev hanımları kütür kütür turşu yapmanın püf noktalarını aramaya devam ederken ustası püf noktasını açıkladı. Salatalık turşusu kurarken içerisine sadece bir avuç atmanız yeterli.

SALATALIK TURŞUSU NEDEN YUMUŞAR?

Turşu kurarken kadınların en büyük korkusu yaptıkları turşuların yumuşamasıdır. Salatalık turşusuna lezzet veren en önemli faktör kütür kütür olması gösterilirken bu noktada turşu kurarken yapılacak basit bir püf noktası yeterlidir.

Salatalık turşusu kurmak isteyen kişilerin turşuyu kurarken ilk önce turşuluk salatayı çok iyi yıkaması ve ardından baş kesimlerinden çok küçük bir kesimi almaları ön hazırlık için gereklidir. Başları çok hafif kesilen turşuların içine daha hızlı nüfus edecek olan turşu suyu kurulumu hızlandıracaktır.

Turşu kurulan kavanozun içesine atılan bir avuç nohut ise turşunuzun kütür kütür olmasını sağlayacaktır. Pek çok ev hanımı turşuyu normal çeşme suyu ile kurarken turşuya lezzetini veren en önemli faktörlerden biride hazır sudur. Turşunun mutlak hazır su ile kurulması önerilir. Böylelikle turşunun suyu dolayısı ile de turşunuz çok daha güzel olacaktır. Turşunun içerisine mutlaka nohut, soyulmuş taze sarımsak ve limon tuzu eklenmesi, su ile sirke - tuz oranının iyi ayarlanması kütür kütür turşu kurmanızı garanti edecektir.